FOLLOW US: facebook twitter

Μια αφίσα για την Κρήτη από 100 γραφίστες για καλό σκοπό!

Ημερομηνία: 12-07-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”32789″ img_size=”full”][vc_column_text]Συμμετέχει ο φωτογράφος Δημήτρης Παπαϊωάννου από την Αρχαία Ολυμπία

To Omren Art Shop Gallery, η Περιφέρεια Κρήτης, η Π.Ε Χανίων, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων και ο Δήμος Χανίων διοργανώνουν μια πρωτότυπη έκθεση γραφιστικής αφίσας φιλανθρωπικού χαρακτήρα για την Κρήτη, με τίτλο “100 Posters for Crete”. Οι αφίσες θα εκτεθούν  στο Φρούριο Φιρκά στο Ενετικό λιμάνι Χανίων.

100 γραφίστες που ζουν στην Ελλάδα, στην Κύπρο και σε πολλές πόλεις του εξωτερικού, προσκλήθηκαν να σχεδιάσουν αφιλοκερδώς από μία αφίσα που να έχει ως θέμα της την Κρήτη, ελεύθερα χωρίς θεματολογικούς περιορισμούς, με οποιαδήποτε τεχνική επιθυμούσαν. Η ανταπόκριση στο κάλεσμα ήταν πολύ μεγάλη με αποτέλεσμα από τις πρώτες κιόλας μέρες να έχουν καλυφθεί οι συμμετοχές από 100 ταλαντούχους δημιουργούς!

Μεταξύ αυτών και ο φωτογράφος Δημήτρης Παπαϊωάννου από την Αρχαία Ολυμπία που συμμετέχει με ένα δικό του έργο. Όπως ο ίδιος λέει «Η ιδέα ήταν να γίνει μια έκθεση έργων με θέμα την Κρήτη, με φιλανθρωπικό σκοπό, ενισχύοντας το έργο της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων και του ΟΡΙΖΟΝΤΑ. Νιώθω ιδιαίτερη τιμή και χαρά που θα συμμετέχω κι εγώ με ένα έργο εμπνευσμένο από την μακραίωνη ιστορία του νησιού, ενός τόπου με απίστευτη ιστορία, μύθους και θρύλους, ενός τόπου συνδεδεμένου με τον Δία, του προστάτη της Ολυμπίας, του τόπου που κατάγομαι. Καλή επιτυχία στους διοργανωτές και θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσους στήριξαν την προσπάθεια και ένα μεγάλο “μπράβο” στους γνωστούς και αγνώστους συναδέλφους που συμμετέχουν με τα εξαιρετικά τους έργα!»

Ο σκοπός της έκθεσης είναι αφενός να συνδράμει στο έργο δύο πολύ σημαντικών φιλανθρωπικών φορέων της πόλης των Χανίων, αφετέρου να αναδείξει το ελληνικό γραφιστικό design με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από τις 27 Ιουλίου έως τις 18 Αυγούστου 2017 στο κτίριο των Στρατώνων του Φρουρίου Φιρκά, στην καρδιά του Ενετικού Λιμανιού των Χανίων. To ωράριο λειτουργίας είναι από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα και από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot