FOLLOW US: facebook twitter

Μηχανισμοί σε θάλασσες και σε παραλίες για την αυτόνομη πρόσβαση των ΑμεΑ

Ημερομηνία: 28-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, θα έχουν τοποθετηθεί μηχανισμοί (και βοηθητικές υποδομές) σε θάλασσες και σε παραλίες της χώρας μας που θα διασφαλίζουν στα ΑμεΑ -αλλά και γενικά σε όλα τα εμποδιζόμενα άτομα (υπερήλικες, έγκυοι, τραυματίες κλπ)- την αυτόνομη, ασφαλή και αξιοπρεπή πρόσβασή τους σε αυτές.

Η πρωτοβουλία του Γραφείου Κοινωνικών Πολιτικών του πρωθυπουργού οδήγησε στην εκπόνηση από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και συγκεκριμένα από την Ειδική Γραμματεία για το ΕΣΠΑ ενός νέου επιχειρησιακού προγράμματος για την εγκατάσταση μηχανισμών για αυτόνομη πρόσβαση ΑμΕΑ στη θάλασσα και βεβαίως, η πρόσβαση και η χρήση των υποδομών αυτών θα είναι δωρεάν.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση μη μόνιμων συναρμολογούμενων μηχανισμών για την αυτόνομη πρόσβαση (χωρίς την βοήθεια κάποιου συνοδού ή άλλου ατόμου) εμποδιζόμενων ατόμων στη θάλασσα. Συνοδευτικά, θα τοποθετούνται μη μόνιμες βοηθητικές εγκαταστάσεις, όπως λυόμενα αποδυτήρια, φορητοί χώροι υγιεινής, διάδρομοι και ράμπες, χώροι σκίασης και προστασίας των λουόμενων, χώροι στάθμευσης για ΑμΕΑ κ.α.

Η σχετική πρόσκληση του προγράμματος θα δημοσιευτεί από το υπουργείο Οικονομίας στις 27 Νοεμβρίου, με στόχο ως το καλοκαίρι του 2018 να έχει υλοποιηθεί η σχετική δράση.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 5.000.000 ευρώ με ανώτατο όριο ανά υποδομή: τα 60.000 ευρώ και δυνητικοί δικαιούχοι είναι παραθαλάσσιοι δήμοι (μέχρι 4 υποδομές ανά δήμο) και ΕΤΑΔ.

Στόχοι του προγράμματος είναι η διασφάλιση δικαιωμάτων ΑμεΑ-εμποδιζόμενων ατόμων, η μετατροπή της Ελλάδας σε παγκόσμιο πόλο έλξης τουρισμού ΑμΕΑ και ωφελούμενοι θα είναι ΑμεΑ, εμποδιζόμενα άτομα, έγκυες, υπερήλικες, τραυματίες κ..ά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος