FOLLOW US: facebook twitter

Με voucher το 70% των θέσεων στους Βρεφικούς και Παιδικούς Σταθμούς της Ηλείας

Ημερομηνία: 21-06-2018 | Συντάκτης:

Αντιδρούν οι εργαζόμενοι γονείς για τον αποκλεισμό των 4χρονων από τους Παιδικούς λόγω ωραρίου

Το 70% των διαθέσιμων θέσεων  των Βρεφικών και  Παιδικών Σταθμών της Ηλείας μπορούν να καλυφθούν μέσω του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» επισήμανε η υπεύθυνη χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων της ΕΕΤΑΑ κ. Αγγελική Σκορδίλη, υποστηρίζοντας πως ο κατάλογος φορέων και δομών είναι ενδεικτικός και μη εξαντλητικός και στη συνέχεια μπορούν να καλύψουν έως και το 100% των θέσεων. Μάλιστα ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων, στην πλειοψηφία τους είναι ίδιος με πέρυσι.

Αν και φέτος, μέσω της εφαρμογής στη σελίδα της ΕΕΤΑΑ δεν μπορεί να υπολογιστεί ο ακριβής αριθμός των θέσεων για τη φιλοξενία στους σταθμούς με voucher, δελτία (voucher) θα εκδοθούν μόνο για βρέφη και παιδιά μέχρι 4 ετών καθώς στην Ηλεία η φοίτηση των νηπίων, (που συμπληρώνουν την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής την ηλικία των 4 ετών) είναι πλέον υποχρεωτική στο Νηπιαγωγείο.

Οι διαμαρτυρίες των εκπροσώπων των ιδιωτικών παιδικών σταθμών εξακολουθούν να είναι έντονες, υποστηρίζοντας ότι τα κονδύλια του προγράμματος για τη Δυτική Ελλάδα θα απορροφηθούν από τους άλλους Νομούς της Περιφέρειας στους οποίους δεν ισχύει η δίχρονη υποχρεωτική αγωγή όπως στην Ηλεία, ενώ οι θέσεις που έχουν δηλώσει εκτιμούν ότι δεν θα μπορέσουν να καλυφθούν όλες από τις ηλικίες παιδιών κάτω των 4.

Αναστάτωση στους γονείς

Προβλήματα σε χιλιάδες εργαζόμενους γονείς σε 184 δήμους της χώρας μεταξύ αυτών και στην Ηλεία έχει προκαλέσει η απόφαση που αποκλείει από την δωρεάν φιλοξενία των παιδικών σταθμών όλα τα παιδιά ηλικία 4 ως 5 ετών. Όσοι γονείς έχουν οικονομική δυνατότητα μπορούν τα παιδιά τους να τα στείλουν σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς πληρώνοντας βέβαια το αντίτιμο καθώς το μέτρο σε αυτή τη φάση είναι προαιρετικό. Οι εργαζόμενοι γονείς αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την εργασία τους καθώς τα ωράρια των παιδικών σταθμών καθώς και ο χρόνος λειτουργίας τους είναι διαφορετικός από αυτά των παιδικών σταθμών.

Ειδικότερα οι παιδικοί σταθμοί κλείνουν στις 4 το μεσημέρι ενώ τα προνήπια σχολεία αυστηρά στη 1, με κάποιες μέρες να ολοκληρώνουν το πρόγραμμα τους πιο νωρίς. Επίσης οι παιδικοί σταθμοί ολοκληρώνουν την χρονιά τους τον Ιούλιο ενώ τα σχολεία τον Μάιο. Τα δεδομένα αυτά έχουν προκαλέσει αναστάτωση στους γονείς οι οποίοι ζητούν από τους δημάρχους των πόλεων τους να βρεθεί λύση προκειμένου να μπορούν να φιλοξενήσουν τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς μέσω του προγράμματος δωρεάν φιλοξενίας που κάνει το υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος