FOLLOW US: facebook twitter

Με το όπλο παρά πόδα για τη σταφίδα

Ημερομηνία: 22-08-2017 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Στιγμιότυπο από το άπλωμα της σταδίφας στα αλώνια στο Μουζάκι

 

Έτοιμη για κινητοποιήσεις η ομάδα παραγωγών Αμαλιάδας για αποζημιώσεις – αναμπέλωση

Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις μέσα στο Σεπτέμβριο, αν δεν έρθουν οι πολυπόθητες αποζημιώσεις για τη σταφίδα και το πρόγραμμα αναμπέλωσης είναι στην Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας. Η καλλιέργεια στο νομό έχει πληγεί τον τελευταίο χρόνο αρκετές φορές και οι παραγωγοί δεν αντέχουν άλλα χτυπήματα.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Χρήστος Βαλιανάτος, απευθύνει προειδοποίηση προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πως αν δεν υπάρξουν σύντομα οι αποζημιώσεις για τις ζημιές από καύσωνα και βροχές στη σταφίδα, αλλά και αν δεν προχωρήσει η πρόταση για το πρόγραμμα αναμπέλωσης στην καλλιέργεια θα υπάρξουν σημαντικές αντιδράσεις. Προανήγγειλε την διενέργεια γενικής συνέλευσης στην ομάδα παραγωγών μέσα στο Σεπτέμβριο με πρόταση για δυναμικές κινητοποιήσεις.

Κατά τα άλλα υπάρχει ικανοποίηση για την συγκέντρωση σταφίδας από την Ομάδα Παραγωγών, καθώς στις αποθήκες στο Χαβάρι ήδη υπάρχουν 150 τόνοι προϊόντος. Επισημαίνεται προς τους σταφιδοπαραγωγούς πως μετά την παράδοση του προϊόντος θα πρέπει να επισκέπτονται τα γραφεία της Ομάδας Παραγωγών ώστε να καταγράφονται σε βάση δεδομένων για να μπορούν να ενταχθούν στο πλαίσιο της στρεμματικής ενίσχυσης.

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot