FOLLOW US: facebook twitter

Με το προσωπικό της Καθαριότητας συναντήθηκε χθες ο πρ. του Συλλόγου Εργαζομένων Χρ. Γαρύφαλλος

Ημερομηνία: 16-12-2016 | Συντάκτης:

garyfallos-prosopiko-kathariothtas

«Ενωμένοι θα αποτρέψουμε να δοθεί η αποκομιδή σε ιδιώτες»

Αντίστοιχες ενημερωτικές συναντήσεις τη Δευτέρα στην Ολυμπία και την Τρίτη στη Ζαχάρω

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε χθες, κατά τη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως Χρήστος Γαρύφαλλος, με το προσωπικό της υπηρεσίας Καθαριότητας μετά το θόρυβο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του Δημάρχου Γ. Λιατσή, σχετικά με την ανάθεση της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιώτες.

Οι 40 μόνιμοι εργαζόμενοι αλλά και οι 20 αορίστου χρόνου- οι συμβάσεις των οποίων λήγουν στις 31-12-2017-  εξέφρασαν τους φόβους τους, για το εργασιακό τους μέλλον σε περίπτωση που η δημοτική αρχή προχωρήσει σε μια τέτοια απόφαση.

Ο κ. Γαρύφαλλος, που συνοδευόταν από την αντιπρόεδρο του Συλλόγου Μαίρη Ξύδη,  επισήμανε, ότι «όλοι μαζί, ενωτικά και δυναμικά, θα αποτρέψουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και θα κόψουμε την όρεξη σε κάθε αιρετό ή στον καθένα που θέλει να δώσει την αποκομιδή σε ιδιώτη».

«Αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε την ενημέρωση πρώτα από τους συναδέλφους του δήμου Πύργου, ενώ αντίστοιχες συναντήσεις θα έχουμε τη Δευτέρα με τους συναδέλφους στην Αρχαία Ολυμπία και την Τρίτη στη Ζαχάρω. Είμαστε εδώ για να τους καθησυχάσουμε γιατί έχουν θορυβηθεί. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που δε μπορεί να προχωρήσει μια τέτοια πρόταση. Εμείς στεκόμαστε στον βασικότερο, που είναι τι θα γίνει το προσωπικό. Κάτι τέτοιο βέβαια, είναι πολύ δύσκολο γιατί θα πρέπει να αιτιολογηθεί γιατί επιλέγεται η ανάθεση τη στιγμή που ο δήμος έχει και προσωπικό και μηχανήματα. Αλλά το ερώτημα μας είναι τι θα απογίνει το προσωπικό, 40 μόνιμοι και 20 αορίστου που η σύμβαση τους τελειώνει 31-12-17 και πως θα απορροφηθούν οι μόνιμοι από άλλες υπηρεσίες. Και αν παρ’ ελπίδα αναλάβει ιδιώτης και το κάνει το έργο και μετά από 3 χρόνια σταματήσει, και έρθει άλλος αιρετός, αυτά τα μηχανήματα που θα έχουν μείνει 3 χρόνια θα έχουν απαξιωθεί ενώ θα πρέπει ο μηχανισμός να ξαναστηθεί. Υπάρχουν πολλά προβλήματα, αυτά κουβεντιάζουμε και θέλουμε να τον καθησυχάσουμε».

Αναφερόμενος στα όσα επικαλέστηκε ο δήμαρχος, σχετικά με τη μείωση του κόστους στο 50% ο κ. Γαρύφαλλος, τόνισε ότι αυτά είναι κουβέντες που γίνονται στον αέρα και αυτό γιατί δεν υπάρχει οικονομοτεχνική μελέτη που να το αποδεικνύει.

Τέλος, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και να συγχαρεί τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Διονύση Μπέλτσο, τονίζοντας ότι είναι δίπλα στο προσωπικό και στηρίζει τους αγώνες του.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος