FOLLOW US: facebook twitter

Με το δάχτυλο στη… σκανδάλη!

Ημερομηνία: 06-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Κοινωνία, Νέα

Δεν κάνουν πίσω για τις εκτάσεις της πρώην λίμνης Αγουλινίτσας οι αγρότες

Αποφασισμένοι να φτάσουν στα άκρα είναι οι αγρότες των παραλίμνιων περιοχών, καθώς το πιθανό ενδεχόμενο να βρεθούν χωρίς χωράφια στις πρώην λίμνες Αγουλινίτσας και Κάστας Κατάκολου τους έχει θορυβήσει σε τέτοιο βαθμό που απειλούν με κινητοποιήσεις.

Το γεγονός ότι λήγει η προθεσμία και αναμένεται η δημοπράτηση, των εκτάσεων που καλλιεργούνται από τους αγρότες της περιοχής πολλά χρόνια τώρα, αλλά και διάφορες αναφορές στο παρασκήνιο, προκάλεσαν μεγάλη ανησυχία, σε ένα θέμα που έχει απασχολήσει ξανά τους αγρότες στο παρελθόν και τους έχει βγάλει στους δρόμους.

Η πρώτες κινήσεις της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας, ήταν να θέσει το ζήτημα υπόψιν των αρμοδίων και μέσω του προέδρου της Χρήστου Βαλιανάτου στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου.

Ενημέρωσαν λοιπόν τον υπουργό, ζητώντας να παραμείνουν τα χωράφια στα χέρια των αγροτών καθώς σε αντίθετη περίπτωση, θα ζημιωθούν όχι μόνο οι ίδιοι αλλά και ο νομός, αφού όπως ανέφεραν, θα χαθεί ένα σημαντικό ποσοστό καλλιεργειών.

Της ενημέρωσης του υπουργού ακολούθησαν δυο συναντήσεις στο Καλλίκωμο και μια στο δημαρχείο Κρεστένων όλων των προέδρων των παραλιμνίων κοινοτήτων με τον δήμαρχο Σάκη Μπαλιούκο, με στόχο να αποφασίσουν τις περεταίρω κινήσεις τους, την συγκρότησης της επιτροπής, αλλά και τις προτάσεις που θα υποβάλουν στον Υπουργό Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελο Αποστόλου για το θέμα που έχει προκύψει.

Τις επόμενες ημέρες νέα συγκροτημένη πρόταση αναμένεται να φτάσει στο γραφείο του υπουργού για να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, με τους αγρότες να βρίσκονται… με το δάχτυλο στη σκανδάλη…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος