FOLLOW US: facebook twitter

Με το έργο του Σοφοκλή «Αίας» συνεχίζεται την Κυριακή 4 Αυγούστου 2024 το 34ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας

Ημερομηνία: 03-08-2024 | Συντάκτης:


Ο «Αίας» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη, με τον Μιχάλη Σαράντη στον πρωταγωνιστικό ρόλο, μια παράσταση που έχει ενθουσιάσει μέχρι στιγμής κοινό και κριτικούς, έρχεται την Κυριακή 4 Αυγούστου 2024 και ώρα 21:15, στο Θέατρο της Αρχαίας Ήλιδας στο πλαίσιο του 34ου Διεθνούς Φεστιβάλ.
Ο Μιχάλης Σαράντης ερμηνεύει συγκλονιστικά και τους εννιά ρόλους της τραγωδίας, ενώ ο εικαστικός Απόστολος Χαντζαράς συνομιλεί μαζί του ζωγραφίζοντας, μπροστά στα μάτια των θεατών.
Ο Αίαντας, ο μεγαλύτερος πολεμιστής στο στρατόπεδο των Ελλήνων, δικαιούται τα όπλα του Αχιλλέα μετά το θάνατο του. Όταν αυτά με δολοπλοκία καταλήγουν στον Οδυσσέα, αποφασίζει να εκδικηθεί, γίνεται όμως έρμαιο της θεάς Αθηνάς και περίγελος του στρατεύματος των Αργείων και έτσι ατιμασμένος κι απεγνωσμένος, αυτοκτονεί.
Την μετάφραση του έργου υπογράφει ο Νίκος A. Παναγιωτόπουλος, τη σκηνική επιμέλεια και τους φωτισμούς ο Γιώργος Νανούρης, με τον σκηνοθέτη και τον πρωταγωνιστή να έχουν διασκευάσει και προσαρμόσει το κείμενο.
Οι τιμές των εισιτηρίων είναι με γενική είσοδο στα 20€, ενώ τα μειωμένα για ΑΜΕΑ, ανέργους, φοιτητές, πολύτεκνους και παιδιά είναι στα 15€.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot