FOLLOW US: facebook twitter

Με τον φόβο της αναζωπύρωσης…

Ημερομηνία: 22-08-2017 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”36524″ img_size=”full”][vc_column_text]Επί ποδός η Π.Υ στα Ροδινά της Ζαχάρως- Νέες ρίψεις από τα εναέρια μέσα που παλεύουν με συνεχείς βλάβες για να δημιουργήσουν ζώνες βρέχοντας τα «καμένα»

Με το φόβο της αναζωπύρωσης, ζουν οι κάτοικοι στα ορεινά της Ζαχάρως καθώς ο πύρινος εφιάλτης απείλησε το μεσημέρι της Κυριακής δυο χωριά, τα Ροδινά και τον οικισμό Κωστομμέρα και κατευθυνόταν με ένα νέο μέτωπο προς την Μίνθη,  ξυπνώντας μνήμες από την καταστροφή του 2007.

Η μεγαλη πυρκαγιά στην ουσία έχει σβήσει, αλλά οι  πυροσβεστικές δυνάμεις, αν και καταπονημένες, παραμένουν και μετά την κατάσβεση της φωτιάς επί ποδός προσπαθώντας να δημιουργήσουν ζώνες με προωθητήρες ώστε να «βρέξουν» τα καμένα μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες αναζωπυρώσεων. Διαδικασία όμως δύσκολη και χρονοβόρα καθώς όπως τόνισε ο Διοικητής της Π.Υ. Πύργου κ. Γιάννης Πετρούτσος, πρόκειται για ένα μέτωπο με μεγάλη περίμετρο και μάλιστα σε μια δύσβατη περιοχή, μέσα σε χαράδρα που δυσκολεύει την πρόσβαση των οχημάτων.

Ωστόσο, το πιο δύσκολο καλοκαίρι της καριέρας τους φαίνεται πως διανύουν οι πιλότοι των Canadair. Ο μεγάλος αριθμός πυρκαγιών που έχουν επιχειρήσει έως τώρα, η παλαιότητα του στόλου και οι περιορισμένες αντοχές των αεροσκαφών, “βγάζουν” συνεχείς βλάβες.

Χθες το απόγευμα,  αποχώρησε για την αεροπορική βάση της Ανδραβίδας το ένα από τα δύο διαθέσιμα Canadair CL-215, συνοδεία του δεύτερου με εμφανή δείγματα πως αντιμετωπίζει βλάβη. Περνώντας πάνω από την πόλη του Πύργου, φάνηκε πως το αεροσκάφος παρουσίαζε πρόβλημα ευστάθειας. Προσγειώθηκε με ασφάλεια στην Ανδραβίδα και πλέον οι τεχνικοί δίνουν μάχη με το χρόνο για να αποκαταστήσουν τη ζημιά και να επιστρέψουν στους αιθέρες. Σύμφωνα με άλλες πηγές πρόβλημα παρουσίασε και το ελικόπτερο Chinook που επέστρεψε για λίγο στην Ανδραβίδα, αλλά αργότερα ήταν και πάλι στον αέρα για να συνεχίσει τις ρίψεις στην περιοχή των Ροδινών.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot