FOLLOW US: facebook twitter

Με σύνθημα “το δικό μας μέλλον, στα δικά μας χέρια” – Οι πολίτες αγκαλιάζουν τον Χελωνίτη κόλπο

Ημερομηνία: 30-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”43357″ img_size=”full”][vc_column_text]Με μια πρωτοβουλία που δίνει πραγματικό νόημα στον όρο «συλλογικότητες πολιτών», εκατοντάδες ενεργοί πολίτες, από τον Πύργο έως και τα βόρεια σύνορα της Ηλείας, προχωρούν στην συγκρότηση μιας κοινωνικής συμμαχίας για την ανάπτυξη της περιοχής του Χελωνίτη κόλπου.

Με σημείο αναφοράς του πρώτου βήματος, την παράκτια περιοχή του Δήμου Ήλιδας και έως την λίμνη Πηνειού, εκπονήθηκε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο παρεμβάσεων, ικανών να αυξήσουν το εισόδημα της περιοχής κατά 35 εκατομμύρια ευρώ, τουλάχιστον, κάθε χρόνο. Το πιο σημαντικό; Με απόλυτο σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και σε πλήρη συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, επιτυγχάνοντας την δημιουργία ενός πρότυπου περιβάλλοντος συνεργασίας, ικανού να στηριχθεί από την Κυβέρνηση και να μην «χαθεί» στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.

Ακόμη πιο σημαντικό, είναι το γεγονός ότι η όλη πρωτοβουλία δεν σχετίζεται με οποιαδήποτε δημόσια χρηματοδότηση και στηρίζεται, αποκλειστικά, στην προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων, χορηγιών και δωρεών.

Όπως λένε και οι εμπνευστές του εγχειρήματος, πρόκειται για μια «εναλλακτική αναπτυξιακή, περιβαλλοντική και πολιτιστική παρέμβαση» ικανή να αναδείξει την περιοχή και να αποτελέσει –σε συνδυασμό και με τις εξελισσόμενες αναπτυξιακές πολιτικές Δήμου και Περιφέρειας- ένα πρότυπο αποκεντρωμένης συνεργασίας της κοινωνίας των πολιτών και των υγιών δυνάμεων της Πολιτείας και του «επιχειρείν».

Παραλιακός ξύλινος πεζόδρομος 2400 μ.

ΤΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΧΕΛΩΝΙΤΗ ΚΟΛΠΟΥ, ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ.

Η δημιουργία ενός πρότυπου δασικού, παράκτιου πόλου οικολογικών κατοικιών, χώρων άθλησης και πολιτισμού, ο οποίος θα προσελκύει στις 10.000 κλίνες του, όχι μόνο οικογένειες και συλλογικότητες εναλακτικών παραθεριστών, αλλά και τους ομογενείς που οραματίζονταν επί δεκαετίες τη δημιουργία ενός «Ηλειακού χωριού», είναι στα σκαριά.

Όχι από κάποιον «μεγαλοεπενδυτή», αλλά από μια νέα Εταιρία Λαϊκής Βάσης Χελωνίτη Κόλπου, στην οποία θα μπορούν να συμμετέχουν όλοι, αξιοποιώντας το δημόσιο αγαθό του φυσικού πλούτου της περιοχής που μένει αναξιοποίητος, με τη συνεργασία Αυτοδιοίκησης και Κράτους, κατά τα Ευρωπαϊκά πρότυπα των Συμπράξεων Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα.

Κίτρινο τρόλεϊ. Θα λειτουργήσεις ως Τουριστικό Κέντρο Ενημέρωσης

ΠΑΛΟΥΚΙ-ΚΟΥΡΟΥΤΑ-ΜΑΡΑΘΙΑ-ΣΑΒΑΛΙΑ, Η ΠΡΩΤΗ ΕΣΤΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Ξεκινώντας από την δημιουργία των «παιδικών κατασκηνώσεων στο δασάκι «Μύτικα» Παλουκίου, σε συνεργασία με τον Δήμο Ήλιδας και προχωρώντας στο δάσος Μαραθιάς, όπου θα αναπτυχθεί το Διεθνές Τουριστικό Χωριό, συναντάμε ένα πλήθος παρεμβάσεων, οι οποίες αναμένεται να αποτελέσουν ισχυρό πόλο προσέλκυσης επισκεπτών, όπως το –ύψους 30 μέτρων- παρατηρητήριο Χελωνίτη Κόλπου, από όπου θα μπορούν οι επισκέπτες να βλέπουν τη μοναδική θέα του Ιονίου και το σύνολο του κόλπου, αλλά και χώρους ιππασίας, θαλασσίων σπορ, κινηματογράφου, ιστιοπλοϊας κ.λπ.

Το δασιό χωριό θα αναπτυχθεί με ξύλινες αυτόνομες κατοικίες, ξύλινους δασικούς δρόμους και μονοπάτια, σε έκταση 120 στρεμμάτων.

Λίγο πιο κάτω, στο δάσος των Σαβαλίων θα αναπτυχθεί ένα από τα μεγαλύτερα σημεία συνάντησης νέων και εναλλακτικών τουριστών, σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, με 600 οικίσκους και απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον.

«ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΗΛΕΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ» σχολιάζουν κύκλοι των ομογενών από ΗΠΑ-Αυστραλία και Καναδά.

Το πρότυπο επενδυτικό μοντέλο των δέκα οικίσκων ανα ομογενή, αποτελεί τον πυρήνα της δημιουργίας του Ηλειακού Χωριού, το οποίο θα αποτελεί χωριστό τμήμα του οικισμού στο Δάσος Μαραθιάς, Μοναδικής αισθητικής και λειτουργικότητας ξύλινοι οικίσκοι με πρότυπους κοινόχρηστους χώρους, αναμένεται να «επαναπατρίσουν» εκατοντάδες ομογενών, ενώ το ενδιαφέρον που οι ίδιοι οι ομογενείς εκδηλώνουν, γίνεται εντονότερο μέρα με τη μέρα.

Δάσος Σαβαλίων: Προτεινόμενη χρήση: Διεθνές εναλλακτικό Δασικό Τουριστικό χωριό

Το μεγαλόπνοο αυτό σχέδιο της Ομάδας Πρωτοβουλίας έχει αγκαλλιαστεί, ήδη, από τον Δήμο Ήλιδας, Ηλείους επιχειρηματίες, το Κράτος και πλήθος φορέων και επιχειρήσεων που διοικούνται από Ηλείους, ανά τον κόσμο.

Το συνολικό όφελος για την τοπική οικονομία αναμένεται πολύπλευρο, καθώς η ολοκληρωμένη τουριστική, πολιτιστική και περιβαλοντική παρέμβαση, αναμένεται να καταστήσουν τον Χελωνίτη κόλπο διεθνή ανοιχτό πόλο ανάπτυξης και οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν, αναμένεται να ξεπεράσουν τις 300 μόνιμες και 2.000 εποχικές.

 

Περισσότερα, στο site της πρωτοβουλίας, www. Helonitis.gr[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot