FOLLOW US: facebook twitter

Με σύμμαχο τον καιρό και παρέλαση… χωρίς παρατράγουδα

Ημερομηνία: 31-10-2016 | Συντάκτης:

moraites

Με λαμπρότητα ο εορτασμός της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στον Πύργο

Για πρώτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε στον Πύργο χωρίς το παραμικρό παρατράγουδο, χωρίς το παραμικρό απρόοπτο.

mikra

Οι εκδηλώσεις εορτασμού ξεκίνησαν με την καθιερωμένη Επίσημη Δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού και παρουσία του εκπροσώπου της Κυβέρνησης υφυπουργού Εργασίας Τάσου Πετρόπουλου, των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου, των σημαιοφόρων των σχολείων και πλήθους κόσμου.

lykeio-ellinidon

Στη συνέχεια τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο ηρώων στον Πύργο από τον Μητροπολίτη Ηλείας και ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων.

ileion-paradosi

Οι επίσημοι μετά τα όσα συνέβησαν την 25η Μαρτίου 2016, έφτασαν στο χώρο της παρέλασης στις 11:15 και υπό το φόβο της βροχής η έναρξη έγινε στις 11:25. Πρώτοι έφτασαν ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός, ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος και ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος.

rigas2

Μάλιστα ο τελευταίος ανήσυχος κοιτούσε συχνά τον ουρανό για το φόβο της βροχής, που τελικά ήρθε λίγα λεπτά μετά το πέρας της παρέλασης και αφού πλέον όλοι είχαν αποχωρήσει από την οδό Μανωλοπούλου.

rigas

Στην παρέλαση συμμετείχαν το ΕΕΕΕΚ Πύργου, ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί, τα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα λύκεια της πόλης, οι λαογραφικοί σύλλογοι «Λύκειο Ελληνίδων» και «Ηλείων Παράδοσις», ο σύλλογος γυναικών «Οι Πυργιώτισσες», οι πρόσκοποι, οι Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού και τα πεζοπόρα τμήματα του Στρατού και της Πολεμικής Αεροπορίας που έκλεισαν και την παρέλαση.

stratos

parelasi-28okt-4o-gymnasio


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος