FOLLOW US: facebook twitter

Με νέες δράσεις και 21 εκατ. οι ενισχύσεις μελισσοκομίας

Ημερομηνία: 15-02-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

melisokomoi-nees-draseis-2

Τριετές πρόγραμμα 2017-2019

Με πρόβλεψη για νέες δράσεις όπως είναι η αγορά σκευασμάτων σε συνδυασμό με την αύξηση των κονδυλίων που αφορούν την ενίσχυση για την αντικατάσταση κυψελών και μπάτζετ 21 εκατ. ευρώ, σχεδιάζεται η ΚΥΑ για τα νέα μελισσοκομικά προγράμματα που αφορούν την τριετία 2017-2019, σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Τα μελισσοκομικά προγράμματα συζητήθηκαν την περασμένη Δευτέρα  σε συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννη Τσιρώνη, με συμμετοχή των φορέων μελισσοκομίας, με αφορμή τη διαβούλευση επί του σχεδίου ΚΥΑ.

Συγκεκριμένα, το νέο Μελισσοκομικό Πρόγραμμα είναι αυξημένο έναντι του προηγούμενου κατά 3 εκατ. ευρώ (21 εκατ. ευρώ έναντι 18 εκατ. ευρώ), έχουν προβλεφθεί νέες δράσεις και αύξηση των κονδυλίων που αφορούν τη λειτουργία των Κέντρων Μελισσοκομίας, τη νομαδική μελισσοκομία και την εφαρμοσμένη έρευνα. Στη σύσκεψη λύθηκαν επίσης θέματα όπως οι λειτουργικές δαπάνες των κέντρων μελισσοκομίας των δικαιούχων του προγράμματος, της νομαδικής μελισσοκομίας, της καταπολέμησης των ασθενειών των μελισσών, του Ηλεκτρονικού Δικτύου Μελισσοκομίας και γενικότερα συζητήθηκε η ανάπτυξη του μελισσοκομικού κλάδου. Στο περιθώριο της συνάντησης συζητήθηκε το σχέδιο της Υπουργικής απόφασης για τα όρια της διάθεσης μικρών ποσοτήτων μελιού από τους μελισσοκόμους.

Ο κλάδος της μελισσοκομίας εκπροσωπήθηκε από διάφορους φορείς, μελισσοκομικούς και επιστημονικούς συλλόγους . Ο αναπληρωτής υπουργός δεσμεύτηκε για τη διοργάνωση συσκέψεων επί των Υπουργικών Αποφάσεων που θα εκδοθούν για την εφαρμογή των δράσεων του Προγράμματος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος