FOLLOW US: facebook twitter

Με νέα ρύθμιση αποδεσμεύονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί με χρέη στην εφορία

Ημερομηνία: 20-09-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Aποδεσμεύονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί των οφειλετών του δημοσίου, οι οποίοι είναι συνεπείς και εξοφλούν κανονικά τις δόσεις των χρεών τους που έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση.

Έξι μήνες μετά την εξαγγελία του μέτρου, οι συνθήκες ωρίμασαν και ετοιμάζεται η εφαρμογή του από την ΑΑΔΕ. Το μέτρο είχε εξαγγείλει ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής προκειμένου να δοθεί ανάσα ρευστότητας στους φορολογούμενους και στην αγορά, και έκτοτε μελετάται η διαδικασία εφαρμογής.

Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΟΙΚ προωθείται τελικά η ευνοϊκή ρύθμιση από το υπουργείο Οικονομικών, για τους φορολογούμενους με δεσμευμένους τραπεζικούς λογαριασμούς λόγω χρεών προς την εφορία, οι οποίοι έχουν υπαχθεί σε ρυθμίσεις τμηματικής εξόφλησης των οφειλών τους και είναι συνεπείς στην πληρωμή των μηνιαίων δόσεων.

Το σχέδιο της ΑΑΔΕ προβλέπει ότι για τους συγκεκριμένους φορολογούμενους, θα επιτρέπεται η μερική αποδέσμευση των λογαριασμών όσο τηρείται η ρύθμιση. Για κάθε δόση της ρύθμισης που θα πληρώνει ο φορολογούμενος – οφειλέτης θα αποδεσμεύεται από τον λογαριασμό του πολλαπλάσιο ποσό, επί 2, επί 3 ή και περισσότερες φορές από το ύψος της μηνιαίας δόσης.

Αρχικά η αποδέσμευση θα είναι στο διπλάσιο, και θα αυξάνεται ανάλογα με την πρόοδο αποπληρωμής. Όσο ο οφειλέτης είναι συνεπής στην ρύθμιση κάθε μήνα, θα αυξάνει και το ποσό που θα απελευθερώνεται από τον τραπεζικό του λογαριασμό μέχρι να αρθούν πλήρως τα αναγκαστικά μέτρα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος