FOLLOW US: facebook twitter

Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Αγ. Χαραλάμπους στον Πύργο

Ημερομηνία: 12-02-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”52004″ img_size=”full”][vc_column_text]Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον Πολιούχο του Πύργου, Άγιο Χαράλαμπο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφτασε λίγο πριν τις 10:30 το πρωί έφτασε στο κέντρο της πόλης, όπου στην πλατεία Δικαστηρίων άγημα του Στρατού και της Αεροπορίας, απέδωσε τιμές. Στη συνέχεια τον υποδέχθηκαν ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής. Χαιρέτισε το πλήθος που βρισκόταν στην ουρά μπροστά από την εικόνα του Αγ. Χαραλάμπους, άναψε κερί και προσκύνησε.

Παρακολούθησε την Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίας Κυριακής, όπου χοροστάτησαν ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός, ο Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού, κ.κ. Δανιήλ, ο Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κ.κ. Θεόφιλος, ο Επίσκοπος Μέμφιδος κ.κ. Νικόδημος και ο Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος.

Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης, ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, οι βουλευτές Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη, Κώστας Τζαβάρας και Γιάννης Κουτσούκος, ο Γ.Γ. Ναυτιλίας Διονύσης Καλαματιανός, οι αντιπεριφερειάρχες Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος και Παναγιώτης Μπράμος. Μαζί και οι εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και τοπικών φορέων.

Διεκόπη η λιτανεία

Η “Ιοκάστη” έφτασε” τη χειρότερη στιγμή στον Πύργο, την ώρα που ξεκινούσε η λιτανεία της εικόνας του πολιούχου Αγ. Χαραλάμπους. Η πομπή ξεκίνησε παρά τις πρώτες ψιχάλες, όμως η βροχή δυνάμωσε και έγινε μπόρα, με αποτέλεσμα ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός να δώσει εντολή να επιστρέψουν όλοι στον Ι.Ν. Αγίας Κυριακής.[/vc_column_text][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1518419076233-fa365fa4-351d-4″ include=”52005,52006,52007,52008,52009″][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot