FOLLOW US: facebook twitter

Με κέφι η 3η γιορτή της ελιάς

Ημερομηνία: 13-12-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Αγροτικά, Νέα

pirgiotises-giorti-elias4

Από το σύλλογο οι Πυργιώτισσες στο ελαιοτριβείο Ψάρρη

Με φρέσκο ελαιόλαδο και διάφορα εδέσματα βασισμένα στον ευλογημένο καρπό της ηλειακής γης, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή για 3η συνεχόμενη χρονιά η «Γιορτή Ελιάς». Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών «Οι Πυργιώτισσες» φρόντισαν για την άψογη διοργάνωση στο χώρο του ελαιοτριβείου των κληρονόμων Διονυσίου Ψάρρη στον Άγιο Γεώργιο. Ήταν μια ιδιαίτερη γιορτή, με ελεύθερη είσοδο

pirgiotises-giorti-elias2

Ήταν μια ξεχωριστή γιορτή με ελεύθερη είσοδο για το κοινό το οποίο είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει γλυκά και φαγητά που είχαν ετοιμάσει οι κυρίες του συλλόγου, ενώ παράλληλα το κέφι φούντωσε με το χορευτικό του συλλόγου που παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς και «παρέσυρε» τους παρευρισκόμενους στο μικρό γλέντι που στήθηκε εκεί.

pirgiotises-giorti-elias3

Όπως είπε η πρόεδρος του συλλόγου και αντιδήμαρχος Πύργου Ανδριάννα Αγγελακοπούλου, «καλωσορίσαμε τον κόσμο για τρίτη συνεχή χρονιά στη γιορτή της ελιάς, που τείνει να γίνει θεσμός από το σύλλογό μας. Κάθε χρόνο κάνουμε τη γιορτή σε αυτό το χώρο που μας φιλοξενεί και θέλουμε να γίνει θεσμός γιατί η ελιά είναι τιμημένη. Στον ίσκιος της κάθισε ο Χριστός να ξεκουραστεί πριν από το γεγονός της σταύρωσης. Είναι ένα προϊόν απαραίτητο για την υγεία του ανθρώπου αλλά και σε πολλές άλλες χρήσεις. Είναι ιερό και τιμημένο δέντρο» σχολίασε η κα Αγγελακοπούλου.

pirgiotises-giorti-elias1


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot