FOLLOW US: facebook twitter

Με δύο κεφαλιές του Μπαρμπαρούση, κέρδισε 2-1 με ανατροπή τον Παναρκαδικό

Ημερομηνία: 09-12-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

asteras

Του Κώστα Πλιάγκου

Σπουδαία πρόκριση για Αστέρα

Ο Αστέρας αρχίζει σιγά σιγά να δείχνει τη δυναμική του. Το μεσημέρι της Τετάρτης κέρδισε 2-1 για το Κύπελλο Γ΄ Εθνικής τον ισχυρό Παναρκαδικό, στο δημοτικό στάδιο Αμαλιάδας και προκρίθηκε στα ημιτελικά του 3ου Ομίλου, όπου θα αντιμετωπίσει στις 21 Δεκεμβρίου, εντός έδρας, την Αχαϊκή του πρώην προπονητή του, Αλέξη Γαβριλόπουλου (απέκλεισε τον Φωστήρα με 1-0) Η ομάδα του Λάζαρου Σέμου δεν αδιαφόρησε για το παιχνίδι, κυνήγησε την πρόκριση από το 1ο λεπτό και δικαιώθηκε με δύο κεφαλιές-γκολ του Μπαρμπαρούση από στημένες φάσεις.

Ο Γιαννιώτης τεχνικός παρέταξε την ενδεκάδα με πολλούς βασικούς ποδοσφαιριστές. Εκτός έμειναν ο σκόρερ των δύο τερμάτων με το Λουτράκι, Αλέξανδρος Μελετίδης και ο Γκαντιάγκα, για να ξεκουραστεί. Στο α΄ ημίχρονο, ο Αστέρας είχε την εδαφική υπεροχή αλλά του έλειψαν οι μεγάλες φάσεις, αφού υπήρχαν δυσκολίες στην τελική πάσα. Έτσι, στο 16΄ ο Παναρκαδικός, χωρίς να απειλήσει μέχρι τότε, βρέθηκε μπροστά στο σκορ, μετά από αντεπίθεση και κάθετη μπαλιά στον Κολλιόπουλο, ο οποίος από τη δεξιά γωνία της μεγάλης περιοχής σούταρε δυνατά στο απέναντι «Γ» του Τσάμη, που απογειώθηκε αλλά δεν κατάφερε να ανακόψει την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα. Ένα εκπληκτικό γκολ για τους Αρκάδες…

Ισοφάριση με Μπαρμπαρούση

Ο Αστέρας δεν πανικοβλήθηκε και μεθοδικά βγήκε στην επίθεση για να ισοφαρίσει. Στο 29΄ το ψηλοκρεμαστό σουτ του «Φίγκο» (Θανάση Αντωνόπουλου), έξω από την περιοχή, σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ψυχογιού και τέσσερα λεπτά αργότερα ήρθε η ισοφάριση. Αυτή τη φορά ο Αντωνόπουλος ήταν δημιουργός. Εκτέλεσε πολύ ωραίο φάουλ από δεξιά και ο Μπαρμπαρούσης με καρφωτή κεφαλιά, έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Στο 40΄ ο καλύτερος παίκτης του Παναρκαδικού, Αμπντέλ Ραχήμ , είχε σουτ έξω από την περιοχή, το οποίο απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Τσάμης.

Ανατροπή στο 74΄

Στο β΄ μέρος, οι ρόλοι άλλαξαν. Ο Παναρκαδικός ήταν αυτός που είχε περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια του και ο Αστέρας έψαχνε μια γρήγορη αντεπίθεση.  Οι μεγάλες φάσεις όμως έλειψαν, σε έναν πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο, που δυσχέρανε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών. Στο 60΄ και 62΄ ο Κολλιόπουλος είχε κεφαλιές πάνω από την εστία του Τσάμη και ο Αστέρας στο 74΄ ευτύχησε να πάρει κεφάλι στο σκορ, ξανά από στατική φάση. Ο Σταθάτος εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και ο Μπαρμπαρούσης πήδησε πάλι πιο ψηλά από τους αντίπαλους αμυντικούς και έγραψε το 2-1 για τον Αστέρα. Σκορ που έμεινε μέχρι το τέλος, καθώς  ο Παναρκαδικός δεν είχε τον τρόπο να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα των «βυσσινί».

Καλύτεροι από τους Αμαλιαδίτες οι Αντωνόπουλος, Νικολακόπουλος, Σταθάτος, Μπαρμπαρούσης, ενώ από τους Αρκάδες οι Κολλιόπουλος, Αμπντέλ Ραχήμ.

Αστέρας: Τσάμης, Μπουτσικάκης (42΄ λ.τρ. Μπουζούρας), Αντωνόπουλος, Μπαρδούσης, Νικολακόπουλος, Κασάπης, Σταθάτος, Κλαδάκης, Μπαρμπαρούσης (90΄ Λόξας), Μπράβος, Παρασκευόπουλος (79΄ Παπουτσής).

Παναρκαδικός: Ψυχογιός, Χουστουλάκης, Βουτσελάς, Καλύβας, Μπίσσιας, Αρδάμης, Μέλλος (71΄ Δαναβέτας), Αρώνης, Κολλιόπουλος, Π. Σαλαπάτας (77΄ Αρ. Σαλαπάτας), Αμπντέλ Ραχήμ (79΄ Γκρόσιος).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Proini_05.07.2024-704x1024.jpg

Καιρός Πύργος