FOLLOW US: facebook twitter

Με αφαλάτωση θα αντιμετωπιστεί η λειψυδρία

Ημερομηνία: 16-05-2017 | Συντάκτης:

Το νέο αυτό έργο που δημοπρατήθηκε στο Δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Μολυβιάτη

Με την καινοτόμο μέθοδο της αφαλάτωσης του γλυκού νερού, θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα της λειψυδρίας ο δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων. Αυτό τόνισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Σάκης Μπαλιούκος, και το έργο που δημοπρατήθηκε θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Μολυβιάτη. Ο δήμαρχος τόνισε πως τα προβλήματα στην ύδρευση είναι περιορισμένα σε σχέση με το παρελθόν και σήμερα απασχολούν κυρίως περιπτώσεις βλαβών. «Οδηγούμαστε σε ένα έργο το οποίο θεωρούμε και καινοτόμο και το κάνουν τα πανεπιστήμια μας, της αφαλάτωσης του γλυκού νερού. Αυτό μας δημιουργούσε προβλήματα καθώς καινούργιος αγωγός τον οποίο τοποθετούσαμε πέρσι, φέτος είναι αχρηστευμένος».

Τόνισε πως θα εξεταστούν τα θέματα της αλόγιστης χρήσης και δεν θα κυνηγηθεί ο υπερήλικας που με τη μικρή του σύνταξη έχει φυτέψει και μια κολοκυθιά στον κήπο του και την ποτίζει, αρκεί μη φτάσει το κολοκύθι στην λαϊκή και ξεφύγει από τη λελογισμένη χρήση. «Η άσκοπη κατανάλωση μας αναγκάζει να πάρουμε μέτρα. Δεν είχαμε ούτως ή αλλιώς τα πολλά προβλήματα. Τα προβλήματα προέκυπταν λόγω της μείωσης της διατομής των αγωγών και υπάρχει όξυνση μετά τις φωτιές. Είδαμε μετά τις φωτιές ότι άλλαξαν τα δεδομένα και τεράστιες ποσότητες άλατος επιβάρυναν το νερό, που μπορεί να μην κάνει κακό στην υγεία αλλά κάνει κακό στις οικοσκευές και στα δίκτυα. Η αφαλάτωση παρά το ότι είναι καινοτόμο και τα μηνύματα είναι αισιόδοξα, είναι από τα πρώτα έργα και πολύ σύντομα θα το έχουμε στην διάθεση μας» είπε ο κ. Μπαλιούκος που επισήμανε πως το σύστημα θα έρθει έτοιμο προς εγκατάσταση και μέσα στον Ιούνιο αναμένεται να λειτουργήσεις.

Τα υπόλοιπα έργα του Ταμείου Μολυβιάτη

Αναφερόμενος στα υπόλοιπα έργα του Ταμείου Μολυβιάτη ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, στάθηκε στις διαγωνιστικές διαδικασίες των έργων που «τρέχουν» και ενώ υπάρχουν δύο εξ αυτών σε εκκρεμότητα. «Οι υπηρεσίες μας ετοιμάζουν τις εισηγήσεις τους προκειμένου να κληθεί η οικονομική επιτροπή για να αποφασίσει.

Τα έργα αυτά τα περιμέναμε καιρό και είμαστε έτοιμοι – ώριμοι και κατά συνέπεια είναι θέμα διαδικασιών και ας ελπίσουμε ότι αυτό το οποίο επέλεξε η πολιτεία τούτη τη στιγμή να εκτελεστεί να είναι συνεπής και να τρέξει τις εκταμιεύσεις όταν οι ανάδοχοι προσκομίσουν τους λογαριασμούς γιατί φοβόμαστε για το τι θα γίνει. Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι δεν θα έχουμε ενστάσεις, καθώς έχουν αποδεχτεί τον μειοδότη και ελπίζουμε ότι τον Ιούνιο θα ξεκινήσουν τα έργα, τα περισσότερα από αυτά».

Ο κ. Μπαλιoύκος επισήμανε πως το έργα οδοποιίας είναι σε προτεραιότητα και λόγω και της προσπάθειας που γίνεται για την πυροπροστασία αλλά και αργότερα για την πρόσβαση στις καλλιέργειες της ελιάς, που φέτος αναμένεται και μεγάλη παραγωγή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος