FOLLOW US: facebook twitter

Με αριστερό πρόσημο σε εργασιακά και ασφαλιστικό

Ημερομηνία: 28-08-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”69603″ img_size=”full”][vc_column_text]Κυβερνητική εκτίμηση είναι ότι στα πεδία της αγοράς εργασίας και του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης κρύβεται το φάρμακο, το οποίο θα γιάνει τις πληγές που άνοιξε στον ΣΥΡΙΖΑ η ψήφιση του τρίτου Μνημονίου το 2015 και η επιλογή της συμπόρευσης με τα γεράκια του νεοφιλελευθερισμού.

Ως εκ τούτου και δεδομένης της αποτίναξης του μνημονιακού ζυγού (όπως τουλάχιστον ευαγγελίζεται η κυβέρνηση) σημαντική, αν όχι την πρώτιστη, θέση στην προσπάθεια επανασύνδεσης με την κοινωνία καταλαμβάνουν οι πολιτικές του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

«Η δανειακή συνθήκη και τα μνημόνια όπως τα γνωρίσαμε έχουν λάβει τέλος και αυτό είναι γεγονός, είτε αρέσει είτε δεν αρέσει στην αξιωματική αντιπολίτευση» τόνισε η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ΕφηΑχτσιόγλου, σε συνέντευξή της στον Real FM.

«Από σήμερα και στο εξής», πρόσθεσε, «ο έλεγχος από τους εταίρους θα αφορά μόνο την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων καθώς και τις υποχρεώσεις που έχει η χώρα ως μέλος της ευρωζώνης και τη μεταμνημονιακή εποπτεία που ακολουθήθηκε σε όλες τις χώρες που βγήκαν από μνημόνιο. Τα μέσα για την επίτευξη των στόχων αφήνονται πια στην πολιτική ελευθερία της ελληνικής κυβέρνησης».

Στο ίδιο μοτίβο ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφαλισης, Τ. Πετρόπουλος, ανέφερε ότι «ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2019 θα δείξει την εικόνα του μέλλοντος, μια νέα εποχή με επιδόσεις θετικές για τον λαό και την οικονομία… Δεν υπάρχει σκοπός ό,τι καταφέρνουμε να το ξοδέψουμε με τρόπο ψηφοθηρικό. Αυτό έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, τέλειωσε. Μια κυβέρνηση σαν τη δική μας δεν πρόκειται να το κάνει ποτέ. Θα είναι μέτρα και στοχεύσεις παραγωγικές, αποδοτικές για τον λαό και την προοπτική μιας καλύτερης πορείας και ανάπτυξης».[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot