FOLLOW US: facebook twitter

Με ανανεωμένο υπουργικό συμβούλιο στη ΔΕΘ

Ημερομηνία: 23-08-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Ο κυβερνητικός ανασχηματισμός, που κρίθηκε αναγκαίος μετά την καταστροφική πυρκαγιά στην ανατολική Αττική, αλλά και τις απαιτήσεις της μεταμνημονιακής εποχής, αναβάλλεται προσωρινά.

Ανώτατη κυβερνητική πηγή, στο περιθώριο της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Ιθάκη τόνισε ότι «δεν χαλάμε τις διακοπές του κόσμου

Κατόπιν τούτου και με βάση το σενάριο ότι ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί να συνδυάσει την επίσκεψή του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στις 8-9 Σεπτεμβρίου, με ένα ανανεωμένο υπουργικό συμβούλιο, οι αλλαγές προσδιορίζονται χρονικά πριν από τη ΔΕΘ.

Βασικό κομμάτι στο παζλ της ονοματολογίας που θα επηρεάσει τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα αποτελεί εξάλλου η ηγεσία της Κουμουνδούρου. Αν δηλαδή θα υπάρξει αντικατάσταση στη θέση του γραμματέα.

Ένα από τα ονόματα που ακούστηκαν το τελευταίο διάστημα είναι και αυτό του νυν υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη. Αναφερόμενος στα σενάρια που τον θέλουν να αναλαμβάνει γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε («Ρ/Σ 24/7») ότι θα πρέπει να επαναπροσδιοριστεί η σχέση κόμματος-κυβέρνησης.

«Το κόμμα δεν είναι κυβερνητικό παραμάγαζο, θα υπάρχει και μετά την κυβέρνηση» είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι «και πριν τον προηγούμενο ανασχηματισμό πρωταγωνιστούσα στα σενάρια. Δεν υπάρχουν προσωποπαγείς θέσεις. Τον γραμματέα τον εκλέγει η Κ.Ε., τη σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου την καθορίζει ο πρωθυπουργός».

Ο ίδιος χαρακτήρισε τον επικείμενο ανασχηματισμό ως «μια κομβική στιγμή για τη χώρα και για την κυβέρνηση», καθώς όπως εξήγησε «υπάρχει ανάγκη ενίσχυσης του ειδικού βάρους του κόμματος, υπάρχει και ανάγκη αναδιάταξης στο εσωτερικό της κυβέρνησης».

Την ίδια ώρα, ο Γιάννης Ραγκούσης -το όνομά του ακούστηκε με αφορμή τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης- αρνείται πως έχει λάβει υπόσχεση για να αναλάβει κάποιο υπουργείο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος