FOLLOW US: facebook twitter

Μεταφορά μαθητών και πυρκαγιές ήταν τα βασικά θέματα στην ατζέντα της χθεσινής συνάντησης Σκουρλέτη-Κατσιφάρα

Ημερομηνία: 29-08-2017 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”37381″ img_size=”full”][vc_column_text]Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η χθεσινή συνάντηση στην Αθήνα του Υπουργού Εσωτερικών κ. Πάνου Σκουρλέτη με τον Περιφερειάρχη Ηλείας κ. Απόστολο Κατσιφάρα με δύο βασικά θέματα στην ατζέντα της συζήτησης  των δύο ανδρών. Το ένα ήταν η ανάγκη έκτακτης επιχορήγησης της  Περιφέρειας για την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας και το άλλο ήταν η μεταφορά των μαθητών καθώς στις 11 του μήνα ανοίγουν τα σχολεία.

Έτσι, κατά την διάρκεια της συνάντησης κατατέθηκαν οι προτάσεις της Περιφέρειας  για τη μεταφορά μαθητών, με έμφαση στην αναθεώρηση του τρόπου υπολογισμού της προβλεπόμενης επιδότησης που χορηγείται από το Υπουργείο Εσωτερικών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς το κόστος του εν λόγω έργου που υλοποιείται υπερβαίνει τo ποσό που διατίθεται στην Περιφέρεια.

Όσον αφορά το «καυτό» θέμα της  πυροπροστασίας, ανταλλάχθηκαν σκέψεις και απόψεις για τα ζητήματα της λειτουργίας και του συντονισμού του μηχανισμού αντιμετώπισης πυρκαγιών, τις δυνατότητες ενίσχυσης των μέτρων πρόληψης και γενικότερα για τις δράσεις πυροπροστασίας, ενώ ο κ. Κατσιφάρας έθεσε το θέμα για έκτακτη επιχορήγηση της ΠΔΕ λόγω των εκτεταμένων πυρκαγιών.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν και θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος αναφορικά με τις δυνατότητες παρέμβασης της Περιφέρειας στην υλοποίηση έργων υποδομής σε τοπικό επίπεδο.

Ο κ. Σκουρλέτης επεσήμανε ότι οι προτάσεις της Περιφέρειας θα εξεταστούν με διάθεση εξεύρεσης λύσεων στη βάση των πραγματικών δυνατοτήτων και με βασικό γνώμονα τη διαφάνεια και τη διασφάλιση  παροχής αξιόπιστων υπηρεσιών προς τους πολίτες.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot