FOLLOW US: facebook twitter

Μετανάστευση και Προσφυγιά μέσα από τα μάτια των παιδιών

Ημερομηνία: 24-07-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”33059″ img_size=”full”][vc_column_text]Ανοίγει σήμερα τις πύλες της η εικαστική Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης μικρών δημιουργών στο παλιό Αμαξοστάσιο της Ολυμπίας στο πλαίσιο του Φεστιβάλ  

Ανοίγει σήμερα τις πύλες της για το κοινό στο πλαίσιο των δράσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας, η εικαστική έκθεση Σύγχρονης Τέχνης που έχει σαν θέμα της την Μετανάστευση και την Προσφυγιά μέσα από τα μάτια των παιδιών, η οποία φιλοξενείται στο παλιό Αμαξοστάσιο της Ολυμπίας.

Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 31 Ιουλίου και ώρες επισκέψεων 10πμ-1μμ και 7μμ-10μμ καθημερινά. Την έκθεση έχουν επιμεληθεί ο Επιστημονικός Σύλλογος Μουσειολογίας – Μουσειογραφίας και Πολιτιστικού Τουρισμού και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ολυμπίας Βασίλης Καψής.

Πρωταγωνιστές και δημιουργοί παιδιά από 6 – 12 ετών από το Κέντρο Μεταναστών στη Μυρσίνη, από την κοινότητας Ρομά της Αμαλιάδας που υλοποιούν το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Romed 2 και από την Πρότυπη Προσχολική Ρήγας από τον Πύργο, που συμμετείχαν στην δράση και φιλοτέχνησαν εξαιρετικά έργα για ένα διήμερο, στις 13 και 14 Ιουλίου, μια πολύ ξεχωριστή εμπειρία γι’ αυτά.

Τα παιδιά ενώνουν λοιπόν τις εμπειρίες τους σε αυτά τα σύγχρονα φαινόμενα ξεκινώντας από διαφορετικές αφετηρίες. Η σύγχρονη τέχνη αποτελεί για αυτά τα παιδιά όχι μόνο το δημιουργικό πεδίο της ένωσης των δικών τους εμπειριών, αλλά και τον τρόπο έκφρασης με καινοτόμα υλικά, χωρίς φόρμες και ακαδημαϊκούς περιορισμούς. Σε συνεργασία με τον Επιστημονικό Σύλλογο Μουσειολογίας – Μουσειογραφίας και Πολιτιστικού Τουρισμού,  ο καρπός αυτής της γνωριμίας αποτελεί και το θέμα της έκθεσης που επιμελείται ο σύλλογος.

Το θέμα της έκθεσης, προσεγγίζει με συμβολικό τρόπο τα σύγχρονα φαινόμενα της μετανάστευσης και της προσφυγιάς, του αποχωρισμού από γνώριμους και αγαπημένους ανθρώπους και τόπους και της επαφής με νέους και άγνωστους. Κεντρική θέση στην παρουσίαση θα έχει το έργο της κορεατικής καταγωγής καλλιτέχνιδας Κιμσούτζα και ο συμβολικός τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιεί τα παραδοσιακά κορεάτικα καλύμματα κρεβατιών, με τους έντονους χρωματισμούς και τα κεντημένα διακοσμητικά μοτίβα από το φυτικό και ζωικό βασίλειο.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot