FOLLOW US: facebook twitter

Μεσογειακή Διατροφή & Υγεία…: Ομιλία στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου από την διατροφολόγο Μαρία Χριστακοπούλου

Ημερομηνία: 12-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα, Υγεία

Τα παιδια ξεκινησαν την συναντηση αυτή με ένα τραγούδι περι διατροφής που είχαν ετοιμάσει . . {τόσο Λάθος διατροφή . . ??} …..

Η Χριστακοπουλου Μαρία  διαιτολόγος-διατροφολόγος ,  καλεσμένη σε αυτήν την ομιλία  , συζήτησε με τα παιδία και τους γονείς τη σημασία την   Σωστής διατροφής  στην καθημερινότητα .

Τόνισε την σημασία  των 5 -6 γευμάτων την ήμερα για τα παιδία απαραίτητα

Σημαντικό  κριτήριο είναι η ποίκιλα στην διατροφή    και η εναλλαγή επίλογων  σε κάθε γεύμα .   Αρχικά    το πρωινό πρέπει κάθε μέρα  ναι υπάρχει  αλλά και να είναι διαφορετικό διότι το παιδιά αλλά και εμείς οι μεγάλοι  πρέπει να  προσλαμβάνουμε όλες τις κατηγορίες θρεπτικών συστατικών & βιταμινών  . Απαγορεύεται κάθε μερα το ιδιο πρωινό  είναι λάθος επιλογή   διότι  μπλοκάρει ο μεταβολισμός και   δεν γίνεται  σωστά η καύση του Λίπους  .

Επίσης αναλύσαμε τις κατηγορίες των τροφίμων και πως χωρίζονται 

Γαλακτοκομικά προϊόντα

Φρούτα

Λαχανικά

Κρέας και κατηγορία κρεάτων

Ψάρια

Ζυμαρικά

Αναφερθήκαμε στους σωστούς συνδυασμούς των  φαγητών   για το πώς πρέπει να  καταναλώνουμε τα τρόφιμα για να έχουμε  αποθήκευση σιδήρου στο  σώμα μας.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ  ΤΑ  ΦΑΓΗΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΙΔΗΡΟΥ( Φακες , σπανακορυζο , κουνουπίδι , μπρόκολο   σπανάκι , γαλοπούλα συκωτι  , φασόλια , μοσχαράκι ξηροικαρποι ) ΝΑ ΤΑ ΣΥΝΔΥΑΖΟΥΜΕ ΜΕ  ΦΕΤΑ , ΤΣΑΙ  &  ΚΑΦΕΙΝΗ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΘΗΚΕΥΕΤΑΙ Ο ΣΙΔΗΡΟΣ!!

Στη συνέχει α της Ομιλίας    αναλύθηκε η Μεσογειακή πυραμίδα  ,  Η ενυδάτωση που πρέπει να έχει το  παιδί  &  η  φυσική δραστηριότητα   στην καθημερινότητα μας.

Η διατροφολόγος υποστήριξε  πως όλοι μπορούμε μικροι μεγάλοι να αλλαξουμε τις διατροφικές μας συνηθειες  ανεξάρτητου οικονομικής άνεσης η όχι ! Απλα&σωσταβηματακαθημερινα  θα γινουν  η βαση για ένα καλύτερο μελλον.

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ-ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ  BSc

ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

28ηςΟκτωβριου 16  , Πύργος 

Τηλ Γραφείου : 26210 27272 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος