FOLLOW US: facebook twitter

Μειώνονται οι ομάδες στην Basket League: Κάτζος: «Αναχρονιστική και τραγική απόφαση…»

Ημερομηνία: 20-07-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”33532″ img_size=”full”][vc_column_text]Για συρρίκνωση του αθλήματος κάνουν λόγο στον Κόροιβο, αν η ΕΟΚ εμμείνει στην απόφασή της

Πρεμιέρα 7 Οκτωβρίου

 

Της Μαρίας Καραντώνη

 

Σταδιακή μείωση του αριθμού των ομάδων από 14 σε 12 αποφάσισε ο ΕΣΑΚΕ, σε μία εξέλιξη που προκαλεί πολλές αλλαγές στο ελληνικό μπάσκετ.

Συγκεκριμένα, στο προχθεσινό συμβούλιο τέθηκε επί τάπητος το ζήτημα του αριθμού των ομάδων της Basket League, η οποία αριθμεί 14 ομάδες, και αποφασίστηκε η σταδιακή μείωση των ομάδων σε 12. Η προσεχής σεζόν θα κυλήσει ομαλά, όπως έχει οριστεί ήδη με τις 14 ομάδες, και κανονικά θα υποβιβαστούν 2 ομάδες, όμως θα ανέβει 1 ομάδα από την Α2, με αποτέλεσμα τη σεζόν 2017-2018 στο πρωτάθλημα της Α1 να υπάρχουν 13 ομάδες.

Κατά αντιστοιχία το ίδιο θα συμβεί και την μεθεπόμενη σεζόν, αυτή του 2018-2019 όπου πάλι θα υποβιβαστούν 2 ομάδες και θα προβιβαστεί 1 ομάδα από την Α2, με αποτέλεσμα τη σεζόν 2019-2020 να υπάρχουν 12 ομάδες στο πρωτάθλημα.

Αυτή είναι μία εξέλιξη που δίνει τελείως διαφορετική τροπή στο πρωτάθλημα τόσο της Basket League όσο και στην Α2 που πλέον το κλίμα θα είναι… πολεμικό για το μόλις ένα εισιτήριο της ανόδου, ενώ εξελίξεις θα υπάρξουν και στις υπόλοιπες κατηγορίες.

 

Αντιδρά ο Κόροιβος

Η απόφαση αυτή αλλάζει τα δεδομένα στο ελληνικό μπάσκετ με την πλευρά του Κοροίβου, όπως εκφράστηκε μέσα από τον Σάκη Κάτζο, να κάνει λόγο για «θλίψη» και συρρίκνωση του αθλήματος, ενώ χαρακτηρίζει την απόφαση «αναχρονιστική» και «τραγική», εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης θα κάνει… πίσω!

Μάλιστα, ο κ. Κάτζος προτείνει ότι για το καλό του αθλήματος οι ομάδες θα πρέπει να αυξηθούν σε δεκαέξι και να αναζητηθούν πόροι προς την βελτίωση των οικονομικών των ομάδων.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε με δήλωσή του στο επίσημο προφίλ της ομάδας στο fb:«Χριστέ μου τι απογοήτευση! Ένας σύνδεσμος χωρίς φαντασία και όραμα για το άθλημα του μπάσκετ… Χωρίς πλάνο πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Ώσπου ανευρέθη η λύση στα προβλήματα που μαστίζουν το επαγγελματικό μπάσκετ… Μείωση των ομάδων από 14 σε 12… για ποιο λόγο… για να μοιράζεται καλύτερα η πίτα λέει! Πραγματική θλίψη και μόνο ως σκέψη. Ποια πίτα φίλτατοι… τα 75.000€ του βασικού χορηγού που πριν 3 χρόνια ήταν 250.000€ ή το τηλεοπτικό συμβόλαιο που δεν υπάρχει 2 μήνες και κάτι μέρες πριν ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα.

Η συρρίκνωση ενός λαϊκού αθλήματος σε πρωτάθλημα τύπου Ελβετίας η Αυστρίας είναι έξω από την ιδιοσυγκρασία του Έλληνα. Αντί να δούμε ιδέες π.χ. για δημιουργία πρωταθλήματος ομάδων Α1 U20 με κεντρικό χορηγό, να αναζητηθούν πόροι ώστε να βελτιωθούν τα οικονομικά των ομάδων και να απεγκλωβιστούν από την διάθεση των ιδιοκτητών τους, χρηματοδοτών τους δίνοντας την ανάλογη αυτονομία των ΚΑΕ ως Ν.Π, αναζήτηση ποιοτικών στοιχείων αναβάθμισης του αθλήματος, όπως σωστά γήπεδα, γεμάτα γήπεδα , ποιότητα φιλάθλων, κοινωνικές δράσεις με τις τοπικές κοινωνίες κ.λ.π καταλήξαμε στο να κλείσουμε την Α1 με μια απόφαση, που απ’ ότι φάνηκε την γνώριζαν αρκετοί, η οποία όμως ουδέποτε είχε κοινοποιηθεί στις ομάδες για προετοιμασία και διαβούλευση… σε βαθμό που μου δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά για την τακτική.

Είναι ξεκάθαρο ότι διαφωνώ ριζικά με αυτή την… ομόφωνη απόφαση. Θεωρώ ότι είναι αναχρονιστική, πιστεύω ότι οι ομάδες στην Α1 θα πρέπει να γίνουν 16 και να απλώσει ακόμα περισσότερο το άθλημα στην επικράτεια και πιστεύω ότι η Ελληνική Ομοσπονδία θα σταματήσει αυτή την τραγική απόφαση…

Διονύσιος Κάτζος».[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot