FOLLOW US: facebook twitter

Μεγάλο φαβορί η Αρχαία Ολυμπία για τη διεκδίκηση Ευρωπαϊκής Αθλητικής Πόλης για το 2018

Ημερομηνία: 24-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός

Αναμνηστική φωτογραφία των εκπροσώπων του Δήμου με τους εκπροσώπους των διεθνών οργανισμών που παραβρέθηκαν στην παρουσίαση του φακέλου υποψηφιότητας.

Παρουσιάστηκε από τον Δήμο ο φάκελος διεκδίκησης Ευρωπαϊκής Αθλητικής Πόλης για το 2018

Ως φαβορί για την ανάληψη του τίτλου της Ευρωπαϊκής Αθλητικής Πόλης για το 2018 χαρακτήρισαν την Αρχαία Ολυμπία οι εκπρόσωποι του οργανισμού ACES Europe κατά την εκδήλωση παρουσίασης του φακέλου υποψηφιότητας, το πρωί της Δευτέρας 23 Οκτωβρίου στο Δημαρχείο της πόλης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία των Gianfrancesco Lupattelli, πρόεδρου του Οργανισμού ACES Europe, Torsten Rasch, Πρόεδρος Επιτροπής Διεθνών Παιδικών Αγώνων, Chul Won Shin, μέλους Επιτροπής Διεθνών Παιδικών Αγώνων (ICG) Χάρη Καλόφωνου πρόεδρου Αδελφής Πόλης Colorado Springs και άλλων ξένων αντιπροσώπων.

Ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Ευθύμιος Κοτζάς καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Ολυμπιακή Φλόγα που ανάβει εδώ, στον ιερό αυτό τόπο, μεταλαμπαδεύει τις αξίες αυτές, που εξακολουθούν να αποτελούν μια παγκόσμια γιορτή ειρήνης. Επίσης ανέφερε ότι: «O Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, στην προσπάθεια ανάδειξης των διαχρονικών αξιών και ιδεών που πηγάζουν από την γενέτειρα Γή των Ολυμπιακών Αγώνων και θεωρώντας ότι δεν υπάρχει πιο ιδανικός τόπος– από αυτόν που βρισκόμαστε σήμερα- που να εκφράζει τα βασικότερα και διαχρονικότερα στοιχεία του Ολυμπιακού και Αθλητικού πνεύματος, καταθέτει φάκελο υποψηφιότητας στην ACES Europe, ως Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού για το 2018.

Η ACES Europe, είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα τις Βρυξέλλες που κάθε χρόνο από το 2001 βραβεύει Ευρωπαϊκές Πόλεις με βάση την ανάπτυξη του αθλητισμού και την επιρροή του στη δομή της κοινωνίας σε συνδυασμό με τις δράσεις για βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών (http://www.aceseurope.eu/index.php/en/). Τον περασμένο Απρίλιο έγινε η πρόταση υποψηφιότητας και κρίνοντας ότι  η απόκτηση του τίτλου «Ευρωπαϊκή Πόλη του Αθλητισμού 2018» για την Ολυμπία αποτελεί γεγονός μεγάλου κύρους, εστάλη η επίσημη επιστολή-αίτηση υποψηφιότητας του Δήμου μας προς την ACES, και σήμερα παρουσιάζουμε τον φάκελο υποψηφιότητας στην Επιτροπής Αξιολόγησης της ACES Europe.

Ο δήμαρχος κ. Κοτζάς ενώ προσφέρει αγαλματίδιο στον πρόεδρο της ACES Europe κ. Lupattelli

 

Επώνυμοι υποστηρικτές

Ο κ. Κοτζάς ανέφερε ότι η πρόταση έχει ως υποστηρικτές σημαντικά πρόσωπα όπως τους:  Έλενα Κουντουρά, Υπουργό Τουρισμού, Δημήτρη Μπαξεβανάκη, Υφυπουργό Παιδείας, Θεόδωρο Ζαγοράκη, Ευρωβουλευτή, Σπύρο Καπράλο, πρόεδρο Ε.Ο.Ε, Κωνσταντίνο Φίλη, Διευθυντή Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, Κωνσταντίνο Νικολούτσο, πρόεδρο Επιμελητηρίου Ηλείας, κ. Γερμανό, Μητροπολίτη Ηλείας, John Suthers, δήμαρχο Αδελφής Πόλης Colorado Springs, Jojiro Kato, δήμαρχο Αδελφής Πόλης Ιναζάβα και Herbert Jakob, δήμαρχο Αδελφής Πόλης Γκροσοστάιν.

«Ο τίτλος της Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού 2018» θα αποτελέσει μεγάλη αναγνώριση και στήριξη για όλους εμάς στην περαιτέρω ανάπτυξη της αθλητικής υποδομής της πόλης μας αλλά και την προώθηση των ιδεωδών του αθλητισμού», κατέληξε ο κ. Κοτζάς, ο οποίος τίμησε τον κ. Lupattelli προσφέροντάς του ένα χάλκινο αγαλματίδιο δισκοβόλου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ACES Europe ευχαρίστησε τον δήμαρχο και τους εκπροσώπους της Αρχαίας Ολυμπίας για την φιλοξενία τονίζοντας ότι είναι τιμή του να βρίσκεται στην πραγματική πρωτεύουσα του αθλητισμού. Ευχαρίστησε ακόμη την επιτροπή που εργάστηκε για τον φάκελο υποψηφιότητας τονίζοντας ότι η εργασία αυτή θα παρουσιαστεί στις Βρυξέλλες, στην έδρα του Οργανισμού, με την βεβαιότητα ότι θα εγκριθεί.

Η επιτροπή σύνταξης του φακέλου. Από αριστερά, Άρης Παναγιωτόπουλος πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης, Ρόη Αντωνοπούλου δημοτική σύμβουλος και Αντώνης Χρυσανθακόπουλος αντιδήμαρχος.

 

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο κ. Rasch αναφέροντας ότι η Αρχαία Ολυμπία είναι ο καλύτερος πρεσβευτής της χώρας, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι τον Δεκέμβριο η πόλη θα κερδίσει επάξια τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού 2018. Από την πλευρά του ο κ. Shin δήλωσε υπερήφανος που βρίσκεται στην Ολυμπία ιδίως τώρα που η χώρα του Νότια Κορέα διοργανώνει Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και τόνισε ότι ο ίδιος θα στηρίξει τον πόλη σε ότι του ζητήσει. Τέλος ο κ. Καλόφωνος είπε ότι τόσο ο δήμαρχος Colorado Springs όσο και ο ίδιος θα στηρίξουν με κάθε τρόπο την υποψηφιότητα της Ολυμπίας.

Τα μέλη της ομάδας εργασίας για την σύνταξη του φακέλου, Αντώνης Χρυσανθακόπουλος αντιδήμαρχος, Άρης Παναγιωτόπουλος πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης και Ρόη Αντωνοπούλου δημοτική σύμβουλος, ευχαρίστησαν τους ξένους προσκεκλημένους και εξέφρασαν την ευχή όλα να πάνε καλά για να κερδίσει η Ολυμπία αυτόν τον τίτλο.

Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων της τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους  Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Πιόνγκτσανγκ 2018».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος