FOLLOW US: facebook twitter

Μεγάλος ο αριθμός επιλαχόντων και απορριφθέντων Νέων Αγροτών στην Ηλεία

Ημερομηνία: 08-07-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Έκτακτο, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”9458″ img_size=”full”][vc_column_text]Άρχισε  η υποβολή των ενστάσεων στην Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης 

 

– «Δεν θα αδικηθεί κανένας, όλες οι ενστάσεις θα εξεταστούν με απόλυτη διαφάνεια» επισήμανε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Κ. Μητρόπουλος

Ολοκληρώθηκε, στις Περιφέρειες και στη Διαύγεια, η ανάρτηση με τους πίνακες των δικαιούχων Νέων Αγροτών. Σύμφωνα με τη δήλωση του Υπουργού κ. Αποστόλου η πληρωμή του 70% των Νέων Αγροτών θα γίνει μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Ολοκληρώθηκε, στις Περιφέρειες και στη Διαύγεια, η ανάρτηση με τους πίνακες των δικαιούχων Νέων Αγροτών, μεταξύ των οποίων και οι καταστάσεις των αιτούντων στην Ηλεία που δημοσίευσε χθες η Πρωινή.  Σύμφωνα με τη δήλωση του Υπουργού κ. Αποστόλου η πληρωμή του 70% των Νέων Αγροτών θα γίνει μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Πάντως και στην Ηλεία υπάρχουν πολλά παράπονα από αιτούντες Νέους Αγρότες που θεωρούν ότι αδικήθηκαν και έμειναν εκτός προγράμματος και είναι περίπου το 1/6 των αιτήσεων, καθώς σύμφωνα με τα αποτελέσματα  οι φάκελοι που κατατέθηκαν ήταν 641 εξ. αυτών οι δικαιούχοι που έχουν ενταχθεί και επιλεγεί είναι 391, οι επιλαχόντες είναι 140, οι απορριφθέντες 105 και υπάρχουν και 3 φάκελοι που δεν έχουν αξιολογηθεί.

Ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Μητρόπουλος σχολιάζοντας στην Πρωινή τα αποτελέσματα δήλωσε ότι από χθες όλοι όσοι κατέθεσαν φάκελος και ανήκουν στη λίστα των Νέων Αγροτών και θεωρούν ότι έχουν αδικηθεί είτε γιατί ενώ είναι δικαιούχοι έχουν πιο χαμηλή μοριοδότηση από αυτήν που ανέμεναν είτε είναι επιλαχόντες ή απορριφθέντες, έχουν μπροστά τους την δεύτερη ευκαιρία της υποβολής ενστάσεων. Έτσι ο κ. Μητρόπουλος τους καλεί να καταθέσουν τις ενστάσεις τους στην ΔΑΟΚ Ηλείας μέσω του μελετητή τους εντός αποκλειστικής προθεσμίας 15 ημερών και εν συνεχεία όλες οι ενστάσεις θα διαβιβαστούν στην Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης της Πάτρας όπου και θα εξεταστούν. Ο αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι « δεν θα αδικηθεί κανείς, όλα θα γίνουν με διαφάνεια να είναι σίγουροι όσοι από τους Νέους Αγρότες υποβάλλουν ένσταση.»

Παράλληλα σχολιάζοντας τον μεγάλο αριθμό επιλαχόντων και απορριφθέντων, ο κ. Μητρόπουλος τόνισε ότι η αξιολόγηση έγινε βάσει της προβλεπόμενης διαδικασίας από το υπουργείο- αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην γ΄αξιολόγηση των φακέλων που είναι αποτέλεσμα των ελέγχων της β΄αξιολόγησης και επειδή υπάρχει σε εξέλιξη η διαδικασία των ενστάσεων αρκετοί από τους Νέους Αγρότες της λίστας, μπορεί και να δικαιωθούν αν πληρούν τις προϋποθέσεις ή αν διαπιστωθεί ότι έγιναν κάποια λάθη.  Επίσης ανέφερε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είχε πάρα πολλές αιτήσεις και δεν ήταν δυνατόν να ικανοποιηθούν όλες, καθώς το κονδύλι που τους έχει εγκριθεί των 22,3 εκ. ευρώ δεν ήταν δυνατόν να τις καλύψει όλες. Για το λόγο αυτό οι Περιφέρειες μέσω της ΕΝΠΕ κατέθεσαν αίτημα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ζητώντας να αυξηθεί το κονδύλι για το πρόγραμμα εγκατάστασης Νέων Αγροτών, έτσι ώστε να ικανοποιηθούν περισσότερες αιτήσεις».

Η υποβολή ενστάσεων

Όσοι είναι ενταγμένοι στον Πίνακα δικαιούχων, έχουν όπως προαναφέραμε δικαίωμα, να υποβάλλουν στην οικεία ΔΑΟΚ ενυπόγραφα αίτηση μη ένταξης εντός πέντε εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία έκδοσης των Πινάκων Αποτελεσμάτων Αξιολόγησης, εφόσον δεν επιθυμούν την ένταξή τους στο μέτρο, ώστε να μην ενταχθούν σε αυτό και να μην τους καταβληθεί η πρώτη δόση.

Οι δικαιούχοι που έχουν συμπεριληφθεί στον Πίνακα Αποτελεσμάτων έχουν το δικαίωμα υποβολής ενδικοφανούς προσφυγής (ένσταση) με την έννοια του άρθρου 25 του νόμου 2690/1999 κατά της παρούσας απόφασης. Η υποβολή των ενστάσεων γίνεται ηλεκτρονικά εντός αποκλειστικής προθεσμίας 15 ημερών από την επομένη της έκδοσης της απόφασης ανάρτησης.

Για τους υποψηφίους που έχουν καταταχθεί στον Πίνακα των εν δυνάμει δικαιούχων απαιτείται η προσκόμιση επιπλέον δικαιολογητικών σε διάστημα ενός μήνα από την ημερομηνία της παρούσας απόφασης τα οποία κατά περίπτωση αφορούν:

α. Τη διακοπή της μόνιμης εξωγεωργικής απασχόλησης.

β. Την αναστολή του επιδόματος ανεργίας.

γ. Την απόδειξη της ιδιοκτησίας των αγροτεμαχίων που έχουν δηλωθεί στο ΟΣΔΕ του έτους 2016 ως μισθωμένα και των οποίων την ιδιοκτησία ο υποψήφιος απέκτησε στη συνέχεια.

Η υποβολή των δικαιολογητικών γίνεται από τους ενδιαφερομένους στη ΔΑΟΚ του τόπου μόνιμης κατοικίας τους. Τα δικαιολογητικά υποβάλλονται σε δύο αντίγραφα. Μη υποβολή ή ελλιπής υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών στο προβλεπόμενο διάστημα για τις περιπτώσεις α και β καθιστά τον υποψήφιο απορριπτόμενο. Για την περίπτωση γ θα απαιτηθεί αναβαθμολόγηση.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot