FOLLOW US: facebook twitter

Μεγάλη διάκριση μαθητών του Γυμνασίου Λεχαινών: Tην Κυριακή πάνε τελικό ρομποτικής στην Αθήνα

Ημερομηνία: 02-03-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου Λεχαινών, Καρασάββας Ανδρέας, Κωνσταντοπούλου Νικολέτα, Μέτσος Γιάννης, Μέτσος Σπύρος, Πανταζής Νικόλαος και ο Αντωνιάδης Διονύσιος που συμμετείχαν στον πρώτο γύρο του περιφερειακού διαγωνισμού ρομποτικής που διεξήχθη στις 24-2-2018 στο χώρο του Σκαγιοπουλείου στην Πάτρα, κατέλαβαν την τρίτη και τέταρτη θέση με αποτέλεσμα την διάκρισή τους για τη συμμετοχή τους στον τελικό του διαγωνισμού ρομποτικής στην Αθήνα την Κυριακή 04/03/2018, στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο του Γαλατσίου. Την ευθύνη για τη συμμετοχή των μαθητών στο διαγωνισμό, καθώς και την προπόνησή τους, έχει αναλάβει ο κ. Άρης Γεωργάκης καθηγητής πληροφορικής του Γυμνασίου Λεχαινών με τη στήριξη όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Η δοκιμασία της κατηγορίας Γυμνασίου στηρίζεται στις επικοινωνίες κατά τη Βυζαντινή περίοδο και παρουσιάζει την «περιπετειώδη» πορεία των μηνυμάτων, που διασχίζοντας την αχανή Βυζαντινή Αυτοκρατορία με ταχύτητα, είχαν τη δυνατότητα να φτάσουν μέσα σε λίγες ώρες στην Κωνσταντινούπολη.

Το ρομπότ – αγγελιαφόρος ξεκινά από την Ιερουσαλήμ και περνώντας από δύο από τις τέσσερις κοντινές πόλεις (Τύρο, Δαμασκό, Αντιόχεια ή Χαλέπι) μεταφέρει τα μηνύματα που παραλαμβάνει, προς την Κωνσταντινούπολη.

Η Δ/ντρια του Γυμνασίου Λεχαινών κ. Διατσέντα Φανου- Φουσκαρίνη, τόνισε ότι «η συμμετοχή σε ένα τέτοιο διαγωνισμό ανοίγει στους μαθητές  νέους ορίζοντες, μέσω παραστάσεων που σπάνια θα έχουν την ευκαιρία να προσλάβουν και  αποτελεί ακόμη παράδειγμα καλών πρακτικών για τη δημιουργία παράδοσης στη Σχολική μονάδα για την υιοθέτηση καινοτόμων δράσεων με πολλαπλασιαστικό όφελος στην κοινωνία, στην εποχή της πληροφορίας και των έξυπνων τεχνολογικών εφαρμογών.

Τέλος θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το σχολείο μας είχε συμμετάσχει με επιτυχία και στον περυσινό διαγωνισμό, όπου είχε προκριθεί στον τελικό στην Αθήνα και κατέλαβε την 61η  θέση μεταξύ 146 ομάδων.»

Η Δντρια , Διατσέντα Φανού Φουσκαρίνη


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος