FOLLOW US: facebook twitter

Μεγάλη διάκριση για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για το Περιβάλλον

Ημερομηνία: 21-10-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Περιβάλλον

vraveio-perif-dyt-elladas

Βραβείο για το Γεωχωρικό Σχέδιο Περιβαλλοντικής Εποπτείας

Σε μια ιδιαίτερα συγκινητική εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ, στο Ίδρυμα Ευγενίδου η 6η τελετή απονομής των «Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον – European Business Awards for the Environment και των Ελληνικών Βραβείων για το Περιβάλλον», η οποία διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Environment) και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ).

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, έλαβε το 2ο βραβείο Περιβάλλοντος στην κατηγορία των ΟΤΑ και ήταν η μοναδική Περιφέρεια που διακρίθηκε, μέσω της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού, για το «Γεωχωρικό Σχέδιο Περιβαλλοντικής Εποπτείας».

Χθες το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας υποδέχθηκε στο γραφείο του τα στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού ΠΔΕ προκειμένου να τους συγχαρεί για την σημαντική τους επιτυχία.

vraveio-perif-dyt-elladas1

Το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νίκος Μπαλαμπάνης από τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή, ενώ παρέστησαν ο αναπλ. Υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης και ο πρώην Υπουργός Γιάννης Μανιάτης. Από την Περιφέρεια στην εκδήλωση εκτός του Αντιπεριφερειάρχη βρέθηκαν στελέχη και διευθυντές της Υπηρεσίες.

Το «Γεωχωρικό Σχέδιο Περιβαλλοντικής Εποπτείας» είναι μια βάση γεωχωρικής πληροφορίας όπου σκοπό έχει την δυνατότητα παρουσίασης, διάχυσης των αποτελεσμάτων από τους συστηματικούς ελέγχους της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της ΠΔΕ στους πολίτες και φορείς δια μέσω της ιστοσελίδας της ΠΔΕ.

Βρίσκεται σε πιλοτική φάση, δυναμικό και θα παρουσιαστεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας τον Νοέμβριο του 2016.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος