FOLLOW US: facebook twitter

Ματωμένο μεροκάματο για 30χρονη μητέρα

Ημερομηνία: 31-08-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”37627″ img_size=”full”][vc_column_text]Παρασύρθηκε από απορριμματοφόρο του δήμου Πυργου την ώρα της αποκομιδής των σκουπιδιών στη Συκιά Κατακόλου

Κάθε μέρα στο ίδιο δρομολόγιο, κάθε μέρα στον ίδιο προορισμό. Κι όμως χθες αυτή η καθημερινότητα στάθηκε μοιραία για την 30χρονη Χριστίνα – Ανδριάνα Σταμοπούλου του Βασιλείου, που έχασε τη ζωή της, κάτω από τις ρόδες του απορριμματοφόρου στην αποκομιδή των σκουπιδιών του δήμου Πύργου.

Το πρωί της Τετάρτης λίγο μετά τις εφτά, η νεαρή γυναίκα και μητέρα δύο ανήλικων κοριτσιών έχασε τη ζωή της, όταν βρέθηκε κάτω από τις ρόδες του απορριμματοφόρου, υποκύπτοντας στα βαρύτατα τραύματά της. Το τραγικό εργατικό ατύχημα που διαδόθηκε γρήγορα ως προς την έκβαση του και συγκλόνισε το πανελλήνιο, συνέβη περίπου στις 7.30 το πρωί στον συνοικισμό Συκιά του Κατακόλου. Στα πίσω “σκαλοπάτια” του απορριμματοφόρου, που οδηγούσε ένας μόνιμος οδηγός του δήμου Πύργου, βρίσκονταν δύο συμβασιούχοι εργαζόμενοι.

Ο συνάδελφος της Χριστίνας έκανε νόημα στον οδηγό για να έρθει πιο πίσω ώστε να πάρουν κάποιες σακούλες σκουπιδιών που βρίσκονταν εκτός κάδου απορριμμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο κατέβηκαν για να κινηθούν προς τις σακούλες με τα σκουπίδια. Ο ίδιος προχώρησε πρώτος και από την άλλη πλευρά θα ακολουθούσε η 30χρονη. Μέσα όμως σε μια στιγμή συνέβησαν όλα.

Ακούγοντας τις κραυγές βοήθειας και στρέφοντας πίσω το βλέμμα του, είδε την Χριστίνα κάτω από τις δεξιές ρόδες του απορριμματοφόρου. Άρχισε να φωνάζει στον οδηγό και να καλεί σε βοήθεια. Γρήγορα έφτασαν στο σημείο δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον απεγκλωβισμό της γυναίκας και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Διακομίστηκε άμεσα στο νοσοκομείο, όμως τα βαρύτατα τραύματα της δεν άφηναν ελπίδες.

Το βαρύ όχημα την είχε συνθλίψει στην κοιλιακή χώρα και τα κάτω άκρα. Η 30χρονη υπέκυψε σε αυτά τα τραύματα “φεύγοντας” τόσο πρόωρα και άδικα από τη ζωή.

Θρήνος στο νοσοκομείο

Σκηνές βγαλμένες από αρχαία τραγωδία εκτυλίχθηκαν στις επόμενες ώρες στο νοσοκομείο του Πύργου. Εκεί συγκεντρώθηκαν δεκάδες συγγενείς της 30χρονης, που δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως συνέβη το κακό. Δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως ο δικός τους άνθρωπος “έφυγε με αυτό τον τρόπο”.

Στο νοσοκομείο βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Πύργου Διονύσης Μπέλτσος, ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του Δήμου Χρήστος Γαρύφαλλος, μαζί με άλλα στελέχη των υπηρεσιών του δήμου.

Σε κατάσταση σοκ ο συνάδελφός της

Σοκαρισμένος ο δεύτερος εργαζόμενος στην καθαριότητα που βρισκόταν ακριβώς δίπλα της, πίσω από το όχημα, δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που είχε συμβεί και άρχισε να καλεί σε βοήθεια. Αφότου έφτασε ασθενοφόρο που παρέλαβε την 30χρόνη, ο ίδιος μη αντέχοντας τα όσα είχε ζήσει έφυγε σε κατάσταση σοκ προς την παραλία προσπαθώντας να συνέλθει.

Ο οδηγός του απορριμματοφόρου, και αυτός εμφανώς σοκαρισμένος, προσπαθούσε να αντιληφθεί πως συνέβη το κακό. Αρχικά συνελήφθη για το εργατικό αυτό δυστύχημα και στη συνέχεια – αφού σχηματίστηκε η σχετική δικογραφία – αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή Εισαγγελέα. 

Αναλαμβάνει τα έξοδα της κηδείας για το θάνατο της Ανδριάνας Σταματοπούλου ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου / Αρχαίας Ολυμπίας / Ζαχάρως

Ψήφισμα για τον ξαφνικό θάνατο της συναδέλφου τους υπαλλήλου της Υπηρεσίας Καθαριότητας του δήμου Πύργου Ανδριάνας- Χριστίνας Σταματοπούλου, εξέδωσε χθες το Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμων Πύργου / Αρχαίας Ολυμπίας / Ζαχάρως» που συνεδρίασε για το λόγο αυτό εκτάκτως χθες το πρωί.

Λαμβάνοντας το λόγο ο πρόεδρος του Δ.Σ κ. Γαρύφαλλος Χρήστος, είπε ότι «σήμερα το πρωί συνέβη ένα οδυνηρό ατύχημα με απορριμματοφόρο του Δήμου με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή της η τριαντάχρονη συμβασιούχος υπάλληλος της καθαριότητας Σταμοπούλου Ανδριάννα-Χριστίνα που εργαζόταν βάρδια στο εν λόγω απορριμματοφόρο όχημα.

Η απώλεια της τριαντάχρονης εργαζόμενης συμβασιούχου του Δήμου μας, είναι ένα ακόμη πλήγμα για την οικογένεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Εκφράζουμε τα ειλικρινή και βαθιά συλλυπητήρια στην οικογένεια της άτυχης υπαλλήλου και όπως κάθε φορά είμαστε στο πλευρό όλων των συναδέλφων ζητώ να παρευρεθούμε αντιπροσωπεία του συλλόγου στην εξόδιο ακολουθία, να καταθέσουμε στεφάνι στην μνήμη της και να βοηθήσουμε όλοι οι συνάδελφοι με οποιαδήποτε οικονομική συνεισφορά από δικά μας χρήματα και ένα ποσό από το ταμείο του συλλόγου για τα έξοδα κηδείας. Κατόπιν κάλεσε τα μέλη του Δ.Σ. να αποφασίσουν σχετικά.    Τα μέλη του Δ.Σ. μετά από διαλογική συζήτηση

Το Δ.Σ του Συλλόγου αποφάσισε ομόφωνα:

1) Εκφράζει συλλυπητήρια για τον ξαφνικό θάνατο ττης συναδέλφου υπαλλήλου της Υπηρεσίας Καθαριότητας Σταμοπούλου Ανδριάννα-Χριστίνας,

2) Να παρευρεθεί αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου στην εξόδιο ακολουθία

3) Να καταθέσει στην μνήμη της στεφάνι

4) Να βοηθήσουν όλοι οι συνάδελφοι με οποιαδήποτε οικονομική συνεισφορά και ότι ποσό χρειαστεί προκειμένου να συμπληρωθούν τα έξοδα κηδείας και να δοθούν από το ταμείο του συλλόγου

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot