FOLLOW US: facebook twitter

Μας καίνε χασίσια και χάρτες; :Στο μικροσκόπιο των Αρχών οι εμπρησμοί

Ημερομηνία: 26-08-2017 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”37144″ img_size=”full”][vc_column_text]Οι μεγάλες και επικίνδυνες πυρκαγιές που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Πυροσβεστική αυτό το καλοκαίρι, έχουν τεθεί στο μικροσκόπιο των Αρχών ως προς τα αίτια που τις προκάλεσαν. Οι περιπτώσεις αμέλειας είναι πολύ περιορισμένες και οι περισσότερες δείχνουν προς πρόκειται για ξεκάθαρες περιπτώσεις εμπρησμού. Τα αίτια σε κάθε περίπτωση είναι διαφορετικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας κάποιες από τις μεγάλες πυρκαγιές όπως αυτή στα Ροδινά και στις παραποτάμιες περιοχές του Ερυμάνθου είχαν ως στόχο να «εξαφανίσουν» τα ίχνη φυτειών χασίς. Στις παραπάνω περιοχές σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες βρίσκονταν το ίδιο διάστημα σε εξέλιξη αστυνομικές επιχειρήσεις για το σκοπό αυτό.

Μάλιστα στα όρια Ηλείας – Αρκαδίας, στην πλευρά της Γορτυνίας αποκαλύφθηκε μια τουλάχιστον φυτεία. Υπό εξέταση βρίσκονται και δύο πυρκαγιές στην ίδια περιοχή στην Αχλαδινή σε δασώδη περιοχή σε διάστημα λίγων εβδομάδων.

Η μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε από το Κρυονέρι και απείλησε Ανάληψη και Περιστέρι, αναφέρεται ως εμπρησμός από πρόθεση και εδώ εξετάζεται το κίνητρο. Σε αυτή αλλά και σε άλλες ακόμα στην κεντρική και νότια Ηλεία οι αρχές εξετάζουν το σενάριο της αντεκδίκησης για τους δασικούς χάρτες, που έβαλαν αρκετό κόσμο σε μπελάδες.

Ίσως ακούγεται ακραίο αλλά δεν παύει να υπάρχει στο τραπέζι ως πιθανό κίνητρο. Αν και όπως είναι γνωστό τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει τους χάρτες, ωστόσο κάποιοι βλέπουν τα πράγματα από τη δική τους εντελώς διαφορετική σκοπιά.

Βέβαια οι Αρχές εξετάζουν αρκετά ακόμα σενάρια με τα δύο παραπάνω να μην αποκλείονται κατά περίπτωση…[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot