FOLLOW US: facebook twitter

Μας καίνε κάθε μέρα κι από λίγο: Νέα πυρκαγιά στο Περιστέρι – Στάχτη πάνω από 80 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης

Ημερομηνία: 29-08-2017 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”37384″ img_size=”full”][vc_column_text]Οι εμπρηστές δεν σταματούν φέτος το καταστροφικό τους έργο στην Ηλεία. Περίπου στις τρεις το μεσημέρι της Δευτέρας ξέσπασε νέα πυρκαγιά στην περιοχή του Περιστερίου, ευτυχώς αυτή τη φορά χωρίς να απειλήσει κατοικημένη περιοχή. Οι πυροσβέστες έδιναν μάχη με τις φλόγες, έως αργά τη νύχτα, για να αντιμετωπίσουν τις αναζωπυρώσεις που δημιούργησαν πρόβλημα μετά την κύρια κατάσβεση των μετώπων της πυρκαγιάς.

Δυνάμεις απο την Ηλεία και τους όμορους νομούς και με εναέρια μέσα – σχεδόν απο την έναρξη της φωτιάς – κάτω από αντίξοες συνθήκες πάλεψαν με τις φλόγες. Η φωτιά ξέσπασε σε κοντινή απόσταση από το πυροφυλάκειο του Περιστερίου και έγινε άμεσα αντιληπτή απο τον πυροφύλακά μέσα σε αγροτοδασική έκταση. Μάλιστά ζητήθηκε ευθύς εξαρχής συνδρομή των εναέριων μέσων καθώς αν η φωτιά ξέφευγε απο τον έλεγχο θα απειλούσε τον οικισμό “Αστεραίϊκα” και το Περιστέρι, ενώ ο κίνδυνος να επεκταθεί προς άλλες περιοχές ήταν μεγάλος καθώς εκεί υπάρχει κυρίως δάσος με μεγάλα πεύκα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις και ενώ η πυρκαγιά ήταν ακόμα σε εξέλιξη, έχουν καεί τουλάχιστον ογδόντα με εκατό στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης.

Οι πυροσβέστες έδωσαν πραγματικά σκληρές μάχες μπροστά στις φλόγες για να καθηλώσουν την πυρκαγιά πριν πέσει το σκοτάδι, ώστε να μην υπάρχουν ανοικτά μέτωπα στη διάρκεια της νύχτας. Μάλιστα μια γυναίκα πυροσβέστης που υπηρετεί στην Π.Υ. Πύργου, τραυματίστηκε στην επιχείρηση κατάσβεσης, όπου μετά από πτώση τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Πύργου.

Συνολικά επιχείρησαν στο Περιστέρι 50 πυροσβέστες με 16 οχήματα (10 άτομα πεζοπόρο τμήμα). Απο αέρος συνδράμουν απο την έναρξη της πυρκαγιάς και κατά περίπτωση το ελικόπτερο Ericsson που πρόλαβε με την έγκαιρη επέμβαση του τα χειρότερα να μην ξεφύγει ανατολικά η πυρκαγιά, τέσσερα PZL και δύο Canadair. Οι δυνάμεις της Ηλείας έχουν ενισχυθεί με οχήματα απο τους όμορους νομούς.

Η Πολιτική Προστασία της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γιώργου Γεωργιόπουλου, έχει μεταφέρει στην περιοχή υδροφόρες και προωθητήρες (μπουλντόζες) για τη διάνοιξη ζωνών στην περιοχή. Επίσης ο δήμος Ήλιδας παρουσία του δημάρχου Χρήστου Χριστοδουλόπουλου και των αντιδημάρχων έχει κινητοποιηθεί με όλα τα διαθέσιμα μέσα και οχήματα.

Επικεφαλής στην επιχείρηση κατάσβεσης ήταν ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών υπηρεσιών Δυτ. Ελλάδας Κώστας Κυριακόπουλος, ο διοικητής Π.Υ. νομού Ηλείας και Πύργου Γιάννης Πετρούτσος και ο διοικητής της Π.Υ. Αμαλιάδας Κώστας Χριπάτσιος.[/vc_column_text][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1503987203110-de8dfd44-acb6-7″ include=”37387,37388,37389,37390,37391,37392″][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot