FOLLOW US: facebook twitter

Μαρία Μπίρμπα: Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού-Ταξίδι στη γνώση με τα φτερά της μουσικής

Ημερομηνία: 08-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”38489″ img_size=”full”][vc_column_text]Μαρία Μπίρμπα, Διευθύντρια Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού

Η Μουσική είναι διεθνής και διαχρονική γλώσσα, είναι ο μυστηριακός και μυσταγωγικός κώδικας επικοινωνίας λαών και πολιτισμών. Είναι το στοιχείο που ενώνει τους ανθρώπους και τους λαούς ακολουθώντας κάθε ανθρώπινη εκδήλωση. Αποτέλεσε τον πρώτο τρόπο έκφρασης του ανθρώπου, γι’ αυτό και έχει πρωτεύουσα θέση στον πολιτισμό και την ιστορία όλων των λαών.

Με όχημα λοιπόν τη Μουσική, το Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού που αποτελεί το Μουσικό Σχολείο του νομού Ηλείας, ξεκινάει και πάλι το ταξίδι του στη γνώση προσδοκώντας να βοηθήσει τους μαθητές να αποκτήσουν τα εφόδια που απαιτούνται για την ολοκληρωμένη εκπαίδευση και σταδιοδρομία τους σε όλα τα εκπαιδευτικά επίπεδα, μέσα σε ένα περιβάλλον αρμονικό, φιλικό και ανοιχτό στη διαφορετικότητα.

Μαθητές όλων των τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου με αγάπη για τη μουσική βρίσκουν εδώ το σχολείο που τους εκφράζει. Γνωρίζουν τα παραδοσιακά όργανα και την παραδοσιακή μουσική αλλά και τα κλασσικά και μοντέρνα όργανα καθώς και μουσικές και ήχους άλλων χωρών και πολιτισμών.

Στο σχολείο μας διδάσκονται κανονικά όλα τα μαθήματα των Γενικών Γυμνασίων και Λυκείων, οπότε οι μαθητές μπορούν ελεύθερα, όποτε επιθυμούν, να αλλάξουν σχολείο και να μεταβούν σε όποιο σχολείο επιθυμούν, καθώς και να μεταγραφούν στο Μουσικό Σχολείο από όποια τάξη οποιουδήποτε άλλου σχολείου.

Η ειδοποιός διαφορά με τα γενικά σχολεία είναι οι επιπλέον ώρες μουσικών μαθημάτων, γι’ αυτό και έχει διευρυμένο ωράριο. Για τον λόγο αυτό παρέχεται δωρεάν στους μαθητές καθημερινά ένα πλήρες γεύμα το μεσημέρι, στο χώρο του σχολείου.

Το Μουσικό Σχολείο για σχεδόν είκοσι χρόνια αγκαλιάζει μαθητές από όλο τον νομό Ηλείας, η μεταφορά των οποίων γίνεται δωρεάν με έξοδα της πολιτείας, χρησιμοποιώντας λεωφορεία και ταξί όπου απαιτείται.

Πρέπει ιδιαιτέρως να αναφερθούμε στο ήθος και την συμπεριφορά των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού που όλα αυτά τα χρόνια της λειτουργίας του δεν σημειώθηκε καμία παραβατική, ούτε ρατσιστική συμπεριφορά.

Σύμφωνα με μελέτες και στατιστικές, τα μουσικά σχολεία έχουν ελάχιστη παραβατικότητα και αποδίδεται κατά ένα μεγάλο μέρος στον καταλυτικό ρόλο που παίζει στην ανθρώπινη προσωπικότητα η ενασχόληση με την Μουσική.

Το σχολείο μας, διαθέτοντας ένα άριστο επιτελείο εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων, θα δώσει για άλλη μια χρονιά τη μάχη του σε όλους τους τομείς της γνώσης από την Α΄ Γυμνασίου μέχρι την Γ΄ Λυκείου, έχοντας τις καλλίτερες προσδοκίες για όλους τους μαθητές του μαζί, κι έναν-έναν ξεχωριστά, αντιμετωπίζοντάς τον σαν ένα και μοναδικό! Σε αυτό τον αγώνα θέλουμε δίπλα μας αρωγούς και συμπαραστάτες όλους τους φορείς του νομού.

Κλείνοντας, θέλω να ευχηθώ σε όλους τους συναδέλφους μου και τους μαθητές μας καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.

Με τιμή,

Μαρία Μπίρμπα,

Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού[/vc_column_text][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1504861867678-b901946b-ce0e-9″ include=”38491,38492,38493,38494,38495,38496″][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot