FOLLOW US: facebook twitter

Μαρία Βλαζάκη «Το Φεστιβάλ θερμοκοιτίδα πολιτισμού στον Πύργο»

Ημερομηνία: 06-12-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

zizania-vlazaki2

Συνέντευξη στις: Αλεξάνδρα Μπερτσάτου & Ελένη Αντωνοπούλου

Ποια είναι η γνώμη σας για το Φεστιβάλ Ολυμπίας και για την  εξέλιξη του με την πάροδο του χρόνου;

Για να με βλέπετε φέτος εδώ την στιγμή που είχα έρθει και πέρυσι, έχω καταλάβει πόσο πολύ σημαντικό είναι αυτό το Φεστιβάλ και πόσο πολύ πρέπει να το υποστηρίξουμε. Και πέρυσι και φέτος το υπουργείο πολιτισμού όπως ξέρετε και οικονομικά το έχει υποστηρίξει και έδωσε και την αιγίδα του. Για εμένα νομίζω είναι στο χώρο του πολιτισμού το πιο σημαντικό γεγονός που γίνεται στον Πύργο και έχει καθιερώσει τον Πύργο και τις γύρω περιοχές ως μια θερμοκοιτίδα μπορείς να πεις στον χώρο τον κινηματογραφικό, γιατί βγάζει όλους εσάς τα ζιζάνια που θα προσπαθήσετε και θα βοηθήσετε σ αυτόν τον τομέα. Σε όλη την Ελλάδα δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο.

Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες θεσμοθέτησης του Φεστιβάλ και ποιος είναι ο λόγος που κωλυσιεργούν;

Όχι δεν κωλυσιεργούν. Και σας λέω και εγώ πάλι πως όπως και φέτος και την αιγίδα δώσαμε και το υποστηρίξαμε και θα συνεχιστεί.

Έχετε εκφραστεί με τα θερμότερα λόγια για το Φεστιβάλ μας επισημαίνοντας πως το Υπουργείο Πολιτισμού προτίθεται να το ενισχύσει ουσιαστικά. Αυτή η ενίσχυση ποιους τομείς αφορά;

Γενικά την διοργάνωση του Φεστιβάλ που όπως ξέρετε χρειάζεται κάποια χρήματα για να μπορεί κάθε χρόνο να γίνεται. Έρχεται κόσμος από όλη την υφήλιο και η ίδια η διοργάνωση αλλά και φιλοξενία και την συνέχεια σε όλο τον χρόνο που συνεχίζονται αυτές οι δραστηριότητες χρειάζεται μια οικονομική ενίσχυση. Οπότε και ηθικά το στηρίζουμε με την αιγίδα και οικονομικά.

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot