FOLLOW US: facebook twitter

«Μαλώνουμε για τα ασήμαντα και δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε στα σημαντικά»

Ημερομηνία: 24-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Τη δύσκολη κατάσταση στην οποία θα βρεθεί η χώρα από τον Σεπτέμβριο, «σε αντίθεση με τις υποσχέσεις του Αλέξη Τσίπρα», επεσήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στον τ/σ ΣΚΑΙ. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ποταμιού, είναι προφανές ότι η χώρα θα είναι σε μνημόνιο για πολλά ακόμα χρόνια, με την προϋπόθεση ότι θα έχει πολλές υποχρεώσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί.

Ταυτόχρονα, δεν θα έχει τη δυνατότητα να παίρνει φτηνό χρήμα. «Τον Αύγουστο τελειώνουν τα εγγυημένα δανεικά, που σημαίνει ότι θα είμαστε μόνοι μας, χωρίς δανεικά από την Ευρώπη. Θα πρέπει να βγούμε στις αγορές και να ζητήσουμε ενίσχυση, αλλά οι αγορές θα είναι σκληρές μαζί μας. Ποιος θα επωμιστεί, λοιπόν, τα βάρη; Ο Έλληνας;» αναρωτήθηκε ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε:

«Δεν έχουμε ακούσει την απάντηση στο ερώτημα που θα έπρεπε να μας είχε απασχολήσει και να μας είχε βασανίσει “τι θα γίνει τον Σεπτέμβρη;”. Δεν το έχουμε κατανοήσει. Ούτε από την κυβέρνηση δόθηκε κάποια πειστική απάντηση, αλλά φοβάμαι ότι όλοι μας δεν δίνουμε τη μεγάλη προσοχή που πρέπει». Ο κ. Θεοδωράκης συμπλήρωσε δηκτικά:

«Μαλώνουμε για τα ασήμαντα και δεν συμφωνούμε στα σημαντικά. Το ένα είναι η πολιτική σοβαρότητα, που λείπει από τη χώρα αυτή τη στιγμή. Το δεύτερο είναι μία οικονομική ανάπτυξη, μία άνοδος της οικονομίας, μία άνοδος των εξαγωγών».

Πηγή: amna.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος