FOLLOW US: facebook twitter

Μαθητές αναλαμβάνουν ρόλο ευρωβουλευτών σε δράση προσομοίωσης-Απ. Κατσιφάρας: Έχουμε ευθύνη έναντι των νέων να τους προετοιμάσουμε ως αυριανούς ενεργούς πολίτες

Ημερομηνία: 17-04-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα

«Η Ευρώπη που ζούμε – Η Ευρώπη που θέλουμε. Μια σημαντική διοργάνωση , η προσομοίωση συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για μαθητές, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Απριλίου, δίνοντας την ευκαιρία στη νέα γενιά να ενημερωθεί για τις ευρωπαϊκές δομές και την λειτουργία τους». Αυτό σημείωσε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας , κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που δόθηκε, με αφορμή την πρωτόγνωρη εμπειρία που θα ζήσουν μαθητές μετέχοντας στην συγκεκριμένη δράση.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Κατσιφάρας «με την Εκπαίδευση διατηρούμε άριστη και συνεχή συνεργασία και στα πλαίσια αυτά πραγματοποιείται η εκδήλωση της προσομοίωσης. Πενήντα μαθητές από σχολεία της Πάτρας, θα συζητήσουν για την Ευρώπη που θέλουμε. Πρόκειται για σχολεία των οποίων οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν στο δίκτυο Teachers 4 Europe.

Εμείς, τους ακούμε, εμπνεόμαστε και οραματιζόμαστε.

Για πρώτη φορά αυτή η δράση γίνεται με μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου της Περιφέρειάς μας. Εχουμε ευθύνη απέναντι στους νέους να τους προετοιμάσουμε ως αυριανούς ενεργούς πολίτες».

Παράλληλα, ο κ. Κατσιφάρας ενημέρωσε για την εκδήλωση που θα διοργανώσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας την 12η Μαΐου 2018, στην πλατεία των Υψηλών Αλωνίων,  με αφορμή την ημέρα της Ευρώπης που έχει καθιερωθεί να εορτάζεται την 9η Μαΐου.

Πρόκειται για μία συνδιοργάνωση του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του δικτύου των Εκπαιδευτικών για Ευρωπαϊκά θέματα.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος που σημείωσε πως: «Περνάμε από τα λόγια στις πράξεις και δημιουργούμε δράσεις, προκειμένου οι μαθητές να ενστερνιστούν τις αρχές και τις αξίες της Ευρώπης και να αναπτύξουν τα παιδιά τις σκέψεις τους».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος