FOLLOW US: facebook twitter

Μαγική συναυλία σε μυστηριακή ατμόσφαιρα στην Ανδραβίδα

Ημερομηνία: 06-09-2017 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”38213″ img_size=”full”][vc_column_text]Από την Ευρωπαϊκή Χορωδία του Ελληνικού Ανοιχτού Παν/μίου σε συνεργασία με το δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης στο μνημείο της Αγίας Σοφίας

Μια πραγματικά εκπληκτική υψηλού επιπέδου θεατρική παράσταση- συναυλία- σπουδή της  Ευρωπαϊκής Χορωδίας του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, είχε την μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσει το κοινό της Ηλείας το βράδυ της Δευτέρας, σε μια υποβλητική και μυστηριακή ατμόσφαιρα στο υπέροχα φωτισμένο μνημείο της Αγίας Σοφίας στην Ανδραβίδα.

Την συναυλία διοργάνωσε το ΕΑΠ μαζί με το Ν.Π Πολιτισμού και Αθλητισμού του δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης.  Μια θεατρική παράσταση με πολύ μουσική, όπου ακούστηκαν θρησκευτικά έργα από την εποχή της Αναγέννησης έως σήμερα με έναν ευρύτερο θρησκευτικό συμβολισμό της Δυτικής Ευρώπης και ουσιαστικά ένα είδος θεάτρου που δεν είναι από τα γνωστά είδη, δεν είναι όπερα ή μιούζικαλ, αλλά ένα καινούργιο είδος.

Επί σκηνής η χορωδία του ΕΑΠ που αποτελούνταν από 16 μουσικούς-χορωδούς χωρίς μουσική διεύθυνση, ενώ σε παράλληλο χρόνο υπήρχαν και θεατρικά δρώμενα, όπως ένας ‘ζωγράφος’ που σε στιγμές καλλιτεχνικής έμπνευσης φιλοτέχνησε ένα πορτρέτο.

Ο υπεύθυνος της Ευρωπαϊκής Χορωδίας του ΕΑΠ Βασίλης Λάζαρης ανέφερε ότι αυτή ήταν η πρώτη εμφάνισης της χορωδίας μπροστά σε κοινό, σημειώνοντας ότι «είναι μια ιδιαίτερη συναυλία και παράσταση, έχει θεατρικά στοιχεία. Ο χώρος είναι ένα σημαντικό μνημείο, γοτθικό, και είναι ένα χώρος, που κινούμαστε εμείς, και γύρω από αυτά είναι και τα κείμενα γραμμένα, ούτως ώστε να δένεται η παράσταση με τον χώρο εκεί. Στόχος είναι το κοινό να συνδέει την μουσική με εικόνες ταυτόχρονα, κι όχι απλά σαν μια αφηρημένη μουσική ακρόαση».

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο με την πρωτοβουλία δημιουργίας πολιτιστικών ομάδων, βάζει σε πρώτο πλάνο την ανοικτότητα και την εξωστρέφεια προς την κοινωνία, αλλά και την προώθηση του πολιτισμού, δίνοντας βήμα σε όλους, φοιτητές, καθηγητές, προσωπικό αλλά και νέους δημιουργούς-καλλιτέχνες της ευρύτερης περιοχής μας, αναδεικνύοντας την σπουδαιότητα της συμπόρευσης της επιστήμης και της τέχνης. Στις εγκαταστάσεις του ΕΑΠ στεγάζονται και λειτουργούν, Συμφωνική ορχήστρα, Ευρωπαϊκή χορωδία, Βυζαντινή χορωδία, Χορευτική ομάδα και σύντομα Θεατρική ομάδα.

«Μακάρι να μπορέσουν αυτές οι ομάδες να συνεργαστούν μεταξύ τους με την συμφωνική ορχήστρα είναι πιο εύκολη και αυτονόητη συνεργασία, γιατί είμαστε τα ίδια άτομα, που δουλεύουμε τις δυο ομάδες. Ελπίζουμε στο μέλλον όλα τα σύνολα χορευτικά και θεατρικά, να συμπράττουν όλα μαζί σε έννοιες συναυλίες και παραστάσεις, γιατί αυτό θα είχε πραγματικό ενδιαφέρον. Τα υπόλοιπα τα έχει δει ο κόσμος λίγο πολύ και δεν ξέρω από μόνοι μας εάν μπορούμε να προσφέρουμε κάτι καινούργιο, αλλά η σύμπραξη όλων μας θα φέρει ένα πολύ ενδιαφέρον αποτέλεσμα» σημείωσε ο κ. Λάζαρης.

Τα συγχαρητήριά τους προς την Ευρωπαϊκή Χορωδία και τον υπεύθυνο του ΕΑΠ εξέφρασαν ο δήμαρχος Ανδραβίδας- Κυλλήνης Ναμπιλ Μποράντ και η πρόεδρος του Ν.Π. Α.Π του δήμου Άννα Γεωργιοπούλου που τους ευχαρίστησαν γι αυτήν την μοναδική βραδιά.

φωτο Ανδρέας Μίγκος[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot