FOLLOW US: facebook twitter

Μήνυμα Μητροπολίτη Ηλείας Γερμανού: «Στηρίζουμε τους ρομά αλλά χρειάζεται και το δικό τους ενδιαφέρον»

Ημερομηνία: 30-04-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”57423″ img_size=”full”][vc_column_text]Μήνυμα προς πρόεδρο της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ελλήνων ρομά απέστειλε ο Μητροπολίτη Ηλείαςκ/ Γερμανός αναφορικά με την πρόσκληση που έλαβε να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις των ρομά στην Πάτρα, αναφέροντας τα εξής:

Αγαπητέ μου κ. Πρόεδρε,

Έλαβα ηλεκτρονικώς την Πρόσκλησή σου δια την συμμετοχήν της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ηλείας στο εορταστικό Πρόγραμμά σας στην Πάτρα την 29 Απριλίου 2018 δια τον εορτασμό της Παγκόσμιας ημέρας Ρομά και σε ευχαριστώ θερμά, αλλά και σε συγχαίρω δι΄ αυτήν την πολύ ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική Εκδήλωση. Γιατί η ενότητα μιας φυλής παίζει μεγάλο ρόλο στην καλυτέρευση της ζωής της και της δίνει δύναμη και κοινωνική προοπτική..

Αγαπητέ μου κ. Πρόεδρε,

Γνωρίζεις το από πολλών ετών ενδιαφέρον της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας δια τους Ρομά της Ηλείας και την ποικολόμορφον προσφοράν της προς αυτούς, πράγμα που θα συνεχισθεί. Όμως πρέπει να ειπώ,  ότι δεν ευρίσκω ανάλογη ανταπόκριση και από μερικούς από εσάς, τους Ρομά της Περιοχής μας. Δηλαδή χρειάζεται και από τους Ρομά συμπολίτες μας να δείχνεται αξιοποίηση του ενδιαφέροντός μας και μεγαλύτερη διάθεση εργατικότητος, νομιμότητος, μορφώσεως και εμφανούς καλής αποδοτικότητος στη ζωή τους. Γιατί έτσι θα βελτιωθεί και θα ανυψωθεί η κοινωνική τους θέση.

Με αυτές τις σκέψεις χαιρετίζω εγκαρδίως την Εκδήλωσή σας αυτή και εύχομαι καλά και ουσιαστικά αποτελέσματα.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ”[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot