FOLLOW US: facebook twitter

Μέχρι τέλη Αυγούστου το υπόλοιπο 30% των αποζημιώσεων για ζημιές του 2017

Ημερομηνία: 04-04-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”21529″ img_size=”full”][vc_column_text]Το αργότερο έως τα τέλη του ερχόμενου Αυγούστου τοποθετεί χρονικά την εξόφληση των παραγωγών για ζημιές που υπέστησαν το 2017, ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ. Συγκεκριμένα ο κ. Θανάσης Ζαννιάς, μιλώντας στον ΑγροΤύπο, ξεκαθαρίζει ότι «το υπόλοιπο 30% θα πληρωθεί το αργότερο στα τέλη του ερχόμενου Αυγούστου».

«Για να γίνει εφικτό αυτό», προσθέτει ο κ. Θανάσης Ζαννιάς, «ο ΕΛΓΑ θα χρειαστεί να υποβάλλει στο αρμόδιο υπουργείο των Οικονομικών, για να εγκριθεί, σχετικό αίτημα αναθεώρησης του προϋπολογισμού του, καθώς τα έσοδά μας ως Οργανισμός ήταν 119 εκατ. ευρώ, ενώ για να καλυφθούν οι αποζημιώσεις χρειάζεται ένα ποσό της τάξης των 160 εκατ. ευρώ».

Υπενθυμίζεται πως μέχρι σήμερα ο ΕΛΓΑ έχει καταβάλλει στους δικαιούχους παραγωγούς το 70% των αποζημιώσεων για ζημιές που υπέστησαν οι εκμεταλλεύσεις τους εντός του 2017.

Προτάσεις για βελτίωση του θεσμικού πλαισίου

Εν τω μεταξύ με ανακοίνωσή του ο ΕΛΓΑ γνωστοποίησε ότι ξεκινά τις απαιτούμενες διαδικασίες για την επικαιροποίηση της αναλογιστικής μελέτης που εκπονήθηκε το 2014 αλλά και για την εκπόνηση νέων επιμέρους αναλογιστικών μελετών.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot