FOLLOW US: facebook twitter

Μάκης Μπαλαούρας: «Η 21η Αυγούστου ορόσημο μιας ελπιδοφόρας πορείας»

Ημερομηνία: 20-08-2018 | Συντάκτης:

Συνέντευξη «Στο Κόκκινο και τον Δ. Κουκλουμπέρη».

 

Η απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών

Ο βουλευτής στην αρχή χαιρέτισε τις διπλωματικέςκινήσεις που γινόταν τόσο καιρό από την πολιτική ηγεσία.  «Σας θυμίζω, πωςπριν από δυόμιση μήνες είχε συναντήσει ο Τσίπρας τον Ερντογάν, και ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι τέθηκαν οι βάσεις για μια καλύτερη συνεργασία μεταξύ των δύο κρατών, προσθέτονταςεπίσης ότι τέθηκε το ζήτημα των δυο στρατιωτικών. Πρέπει να χαιρετίσουμε αυτή την επιτυχία της χώρας μας και να δούμε ότι εκείνοι που έλεγαν να κάνουμε ανταλλαγή, όπως η ΝΔ με τη κ.Μπακογιάννη με τους οκτώ στρατιωτικούς, που τους δόθηκε άσυλο από τη χώρα μας διότι θα επρόκειτο για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτωνκαιθα γινόμασταν καταγέλαστοι σε όλο τον κόσμο», σημείωσε.

Ορόσημο η έξοδος από το μνημόνιο

Για την έξοδο από το μνημόνιο ο Μ. Μπαλαούρας δήλωσε ότιείναι ένα ορόσημο για την πορεία της χώρας όχι μόνο στο θέμα της οικονομίας αλλά και στα θέματα πολιτικής, κοινωνικής και πολιτισμικής πορείας, γιατί όλα αυτά καταβυθίστηκαν στα χρόνια των μνημονίων.

«Η κυβέρνηση σωστά δεν βγαίνει στους δρόμους να πανηγυρίσει. Προχθές είχαμε μια σημαντική, συμβολική, επιτυχία γιατί έπεσε η ανεργία κάτω από το 20%.  Είναι ένα πολύ μεγάλο γεγονός. Οι ξένοι οίκοι και οι θεσμοί προσδοκούσαν ότι θα γινόταν του χρόνου αυτή η μείωση. Είναι πάρα εξαιρετικά θετικό. Παρά το γεγονός της μεγάλης μείωσης κατά 7 μονάδες της ανεργίας, εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμα,λιγότερο από ένα εκατομμύριο άνεργοι, από το 1,5 εκ. που παραλάβαμε.Μπορεί να πανηγυρίσει κανείς από την πολιτική ηγεσίακαι από την κοινωνία; Είναι ορόσημο γιατί κλείνει ένα οκτάχρονο κεφάλαιο δυστυχίας και βάσανου του ελληνικού λαού αλλά ταυτόχρονα κατάλοιπα που υπήρχαν εξακολουθούν να υφίστανται», είπε με έμφαση ο βουλευτής.

Για την άλλη μέρα μετά το μνημόνιο δήλωσε ότι θα έχουμε μεγαλύτερους βαθμούς ελευθερίας . «Είναι όπως με όλα τα άλλα κράτη με το σύμφωνο σταθερότητας αλλά και τις χώρες που βγήκαν από τα μνημόνια. Η διαφορά από την Κύπρο, Πορτογαλία, Ιρλανδία είναι ότι εμείς θα έχουμε περισσότερη παρακολούθηση της οικονομίας από τη Κομισιόν, γιατί έγινε μεγάλη απομείωση χρέους. Αυτό σημαίνει ότι θα δίνουν συμβουλές στα δημοσιονομικά».

Αισιοδοξία για τις συντάξεις και επιπρόσθετα θετικά μέτρα

«Τα δημοσιονομικά μεγέθη πάνε εξαιρετικά καλά, ο προϋπολογισμός έβγαλε και πάλι υπερπλεόνασμα, το σημαντικότερο όμως είναι το υπερπλεόνασμα στον ΕΦΚΑ. Επομένωςο δογματισμός του ΔΝΤ έχει καταρριφθεί παταγωδώς με τα υπερπλεονάσματα, αλλά και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, φέτος πάνω από 2% και μεγαλύτερη το 2019», είπε ο κ. Μπαλαούρας.

«Ευελπιστώ» ότι η κυβέρνηση θα αποφασίσει ότι δεν μειώνονται οι συντάξεις,», σημείωσε, δηλώνοντας «αρκετά αισιόδοξος». «Νομίζω ότι στην Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός θα δώσει ένα σαφές στίγμα για το προς τα πού θα πάμε, με κινήσεις για την πραγματική οικονομία. Θα δούμε ανακοινώσεις για την μείωση των φορολογικών βαρών», προέβλεψε.

Υπογράμμισε επίσης το γεγονός ότι «τώρα έχουμε μπει σε άλλη φάση με την έξοδο από το μνημόνιο όσο και στην πραγματική οικονομία. Για τον κόσμο της εργασίας, το πρώτο είναι η αύξηση των κατώτατων μισθών, ενώ σημαντικό ορόσημο είναι η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων».

Ακροδεξιός λόγος η ΝΔ- επιτάχυνση ο ΣΥΡΙΖΑ

Σχολιάζοντας τη στάση της ΝΔ ο κ. Μπαλαούρας σημείωσε ότι «η ΝΔ ποτέ μετά την μεταπολίτευση δεν είχε ακροδεξιά στίγματα, τώρα έχει έντονο χρωματισμό στην πολιτική της. Όπως έχει αποδειχθεί και στην Αυστρία, Τσεχία, Ουγγαρία, Πολωνία, θα χάσουν οι δυνάμεις της Δεξιάς από τις δυνάμεις της Ακροδεξιάς».

«Για εμένα η κυβέρνηση πρέπει να επιταχύνει τους ρυθμούς της. Το ζήτημα είναι η λειτουργία του δημόσιου τομέα. Οι υπουργοί πρέπει να προχωρούν με σχέδιο, τόλμη και αποφασιστικότητα», υπογράμμισε ο Προέδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων Μ. Μπαλαούρας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος