FOLLOW US: facebook twitter

Μάθε να αγνοείς ό,τι σε ενοχλεί!

Ημερομηνία: 01-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα

Την ημέρα που άρχισα να κλείνω τα μάτια και τα αφτιά μου σε ό,τι με ενοχλούσε ένιωσα πραγματικά άλλος άνθρωπος. Ήταν σαν να ανακάλυψα την πυρίτιδα ενώ στην ουσία δεν είχα κάνει κάτι φοβερό. Απλά είχα αλλάξει συχνότητα αφήνοντας πίσω μου τα……

Την ημέρα που άρχισα να κλείνω τα μάτια και τα αφτιά μου σε ό,τι με ενοχλούσε ένιωσα πραγματικά άλλος άνθρωπος. Ήταν σαν να ανακάλυψα την πυρίτιδα ενώ στην ουσία δεν είχα κάνει κάτι φοβερό. Απλά είχα αλλάξει συχνότητα αφήνοντας πίσω μου τα… παράσιτα!

Ο στόχος μας βρίσκεται μόνο έξι βήματα μακριά…

1ο Βήμα: Βρες το «γιατί»!
Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνεις, είναι να συνειδητοποιήσεις τι πραγματικά σε ενοχλεί και γιατί. Μήπως φταις εσύ; Μήπως υπερβάλεις; Υπάρχει κάτι που μπορείς να κάνεις προκειμένου να νιώσεις καλύτερα; Για να λύσεις το μυστήριο, θα πρέπει πρώτα να… το εντοπίσεις.

2ο Βήμα: Δεν μπορείς να αλλάξεις τους πάντες!
Γιατί να προσπαθείς άδικα; Αποδέξου πως οι άνθρωποι δεν αλλάζουν και βάλε στο μυαλό σου πως στο χέρι σου είναι να αλλάξεις μόνο… τον εαυτό σου! Ξεκίνησε, λοιπόν, αλλάζοντας στάση και προστάτευσε τον εαυτό σου βάζοντας όρια όσον αφορά τι μπορείς να ανεχτείς και τι όχι. 

3ο Βήμα: Αποδέξου τη… διαφορετικότητα!
Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι. Αυτό, βέβαια, δεν είναι απαραίτητα κακό και σίγουρα δεν σημαίνει πως όσοι σκέφτονται διαφορετικά από εσένα θέλουν απαραίτητα να σε πληγώσουν.

4ο Βήμα: Αναζήτησε τα καλά στοιχεία.
Μπορεί να υπάρχουν, μπορεί και όχι. Εστίασε, λοιπόν, την προσοχή σου στα θετικά στοιχεία και προσπάθησε να προσπεράσεις τα αρνητικά. Ναι, μοιάζει δύσκολο στην αρχή, όταν όμως το κάνεις θα νιώσεις καλύτερα.

5ο Βήμα: Βρες μια λύση!
Ή τουλάχιστον, προσπάθησε. Γιατί να αφήνεις μία κατάσταση να στοιχειώνει τη σκέψη σου αν μπορείς να διώξεις τα φαντάσματα; Δώσε μια ευκαιρία και αν δεις πως δεν τα καταφέρνεις ή καταλήξεις ότι απλά δεν αξίζει τον κόπο, τότε απλά πέρασε στο επόμενο βήμα…

6ο Βήμα: Απλά… αγνόησέ τους!
Ε, μετά από τόσα βήματα, θα έχεις μάθει πλέον να αγνοείς τους ενοχλητικούς. Κι αν δεν μπορείς ακόμα να το κάνεις, στρέψε απλά την προσοχή σου σε κάτι που σε ευχαριστεί. Αυτό, ίσως κάνει τα πράγματα πολύ πιο εύκολα!

Πηγή: happymom


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος