FOLLOW US: facebook twitter

Λήγουν 1η Μαρτίου οι αιτήσεις στον ΕΛΓΑ για ζημιές 2014-2015

Ημερομηνία: 28-02-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα, Οικονομία

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”53553″ img_size=”full”][vc_column_text]

Οι αιτήσεις αφορούν ζημιές από πλημμύρες δυσμενείς καιρικές συνθήκες και φυσικές καταστροφές

Μέχρι την Πέμπτη 1η Μαρτίου, έχουν περιθώριο οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αιτήσεις για τα δύο προγράμματα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων για το 2014-2015 από τον ΕΛΓΑ που αφορούν ζημιές σε εκμεταλλεύσεις από πλημμυρικά φαινόμενα λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων και από θεομηνίες και δυσμενείς καιρικές συνθήκες,.

Τον νομό Ηλείας αφορά το πρόγραμμα  «Μέτρα υπέρ των παραγωγών της χώρας που οι γεωργικές τους εκμεταλλεύσεις ζημιώθηκαν από θεομηνίες και δυσμενείς καιρικές συνθήκες, κατά τα έτη 2014 και 2015» (πρόγραμμα ΚΟΕ Ετήσια 2014-2015), το οποίο αφορά ζημιές σε φυτικό κεφάλαιο, σε πάγιο κεφάλαιο και σε αποθηκευμένα προϊόντα για το έτος 2014 και σε ότι αφορά το 2015. από θεομηνίες (σεισμός 17/11/2015 στην ΠΕ Λευκάδος, κατολισθήσεις, πλημμύρες, ανεμοστρόβιλους) και δυσμενείς καιρικές συνθήκες (ανεμοθύελλα, χιονόπτωση, χαλάζι, υπερβολική βροχόπτωση και παγετός). Η προθεσμία για τους παραγωγούς λήγει αύριο 1η Μάρτη.

Οι όροι, οι προϋποθέσεις, οι περιορισμοί και οι διαδικασίες καταβολής των ενισχύσεων, ορίζονται στις διατάξεις του Κανονισμού Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων και των Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων των προγραμμάτων. Ο Κανονισμός Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΦΕΚ 4562/Β/2016) οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις των προγραμμάτων (ΦΕΚ 4639/Β/2017), η Ανακοίνωση υποβολής αιτήσεων χορήγησης ενίσχυσης, οι επιλέξιμες αναγγελίες των προγραμμάτων και τα σχετικά έντυπα έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΕΛ.Γ.Α (www.elga.gr).

Για πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση koe@elga.gr ή να απευθυνθούν τηλεφωνικώς στο υποκατάστημα ΕΛΓΑ της περιοχής τους.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot