FOLLOW US: facebook twitter

Κ. Μητσοτάκης: Ο τελευταίος της γενιάς των «μεγάλων» της πολιτικής ζωής

Ημερομηνία: 30-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο τελευταίος επιζών της μεγάλης γενιάς πολιτικών που σημάδεψαν τα μεταπολεμικά χρόνια της χώρας έφυγε από τη ζωή, πλήρης ημερών, στα 99 του χρόνια ανάμεσα σε μέλη της οικογένειάς του.  “Σήμερα στη 01:00 ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έφυγε από τη ζωή, περιστοιχισμένος από τους ανθρώπους που αγαπούσε και τον αγαπούσαν”, αναφέρει η λιτή ανακοίνωση της οικογένειάς του.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί αύριο στη Μητρόπολη Αθηνών, ενώ η ταφή θα γίνει την Πέμπτη στον τόπο όπου γεννήθηκε και αγαπούσε βαθιά, τα Χανιά.  

Πολιτικός με κεντρώο και φιλελεύθερο στίγμα, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, αναδείχθηκε σε έναν από τους σημαντικότερους και μαχητικότερους κοινοβουλευτικούς, σχεδόν από τα πρώτα χρόνια της παρουσίας του στην πολιτική σκηνή. Με αφετηρία το Κόμμα των Φιλελευθέρων, με τους οποίους πρωτοεξελέγη βουλευτής αμέσως μετά την Κατοχή, εντάχθηκε στην ομάδα των πολιτικών που επεδίωκαν τον εκσυγχρονισμό των κρατικών δομών και της εθνικής Οικονομίας, καθώς και την ευρωπαϊκή κατεύθυνση της χώρας. Γαλουχημένος με το πολιτικό όραμα του Ελευθερίου Βενιζέλου (σ.σ. η μητέρα του ήταν ανιψιά του πρωτοπόρου πολιτικού και ιδρυτή του εγχώριου φιλελευθερισμού), επεδίωξε προς την κατεύθυνση αυτή να στρέψει και τη συντηρητική παράταξη της οποίας ηγήθηκε σχεδόν επί μία δεκαετία (1984-1993).

Όπως αναφέρουν «Τα Νέα» η πολιτική σύγκρουσή του με τον Ανδρέα Παπανδρέου καθόρισε και τη πολιτική διαδρομή του, καθώς λειτούργησε από τα χρόνια της δεκαετίας του ΄60 ακόμη ως αντίπαλον δέος, ενώ μαζί με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον Ανδρέα συγκρότησε μια πολιτική τριάδα που -άλλοτε συμμαχώντας, άλλοτε απέναντι- διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμόρφωση της σύγχρονης Ελλάδας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot