FOLLOW US: facebook twitter

Κ. Μίχαλος: Οι εκλογές πριν τη λήξη του μνημονίου θα επιφέρουν χάος στην αγορά και την κοινωνία

Ημερομηνία: 07-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Την έντονη αντίδρασή του στη νέα εκλογολογία εξέφρασε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» 105,5fm», ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Κάθε τι στην ώρα του κι ο κολιός τον Αύγουστο».

«Οι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες μάτωσαν, πάρα πολλοί καταστράφηκαν, όσοι βγήκαμε όρθιοι από την οκτάχρονη μνημονιακή επιτροπεία δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να τορπιλίζει την εύθραυστη ισορροπία που βρισκόμαστε» τόνισε ο κ. Μίχαλος και προσέθεσε: «Είναι πραγματικά αξιοπερίεργο πώς πολιτικά κόμματα που πάσχιζαν να ασπαστεί ο ελληνικός λαός την αναγκαιότητα επιβολής μνημονίων, σήμερα που ήρθε η ώρα της εξόδου αμφισβητούν, τορπιλίζουν και ως έσχατο μέσο ζητούν και εκλογές που θα επιφέρουν χαοτική κατάσταση στην αγορά και την κοινωνία».

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, στη συνέντευξή του, υποστήριξε επίσης ότι «αργά αλλά σταθερά η ελληνική οικονομία ανακάμπτει» και σημείωσε: «Το βλέπουμε εδώ και ένα εξάμηνο. Έχω επισημάνει και τους δείκτες που προκύπτουν όχι μόνο από στοιχεία ελληνικών οργανώσεων και στατιστικών υπηρεσιών, αλλά και από τις ανάλογες διεθνείς οργανώσεις. Υπάρχει σταθεροποίηση σε μακροοικονομικό επίπεδο. Υπάρχει ένας χρόνος μετάβασης στη μικροοικονομία, στην καθημερινότητα, περίπου 12-18 μηνών. Υπάρχει εδώ και ένα εξάμηνο σταθεροποίηση, το βλέπουμε στους σημαντικούς οικονομικούς δείκτες, της προστιθέμενης αξίας που χρειάζεται το ΑΕΠ για τους αναπτυξιακούς στόχους, της βιομηχανική παραγωγή, του PMI που προσμετρά την δυναμική της βιομηχανίας και έχει επανέλθει σε επίπεδα του Απριλίου 2008».

Πηγή: amna.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος