FOLLOW US: facebook twitter

Κύκλος Σεμιναρίων Λαογραφίας & Χορού από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γαστούνης & Περιχώρων «Η ΑΡΧΑΙΑ ΗΛΙΣ»

Ημερομηνία: 10-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαστούνης & Περιχώρων «Η ΑΡΧΑΙΑ ΗΛΙΣ» ξεκίνησε τον κύκλο σεμιναρίων Λαογραφίας & Χορού (διάρκειας επτά ενοτήτων) για τα μέλη του που μελετούν την παράδοση και τον λαϊκό πολιτισμό.

Η αρχή έγινε από τον Αλέξανδρο ΠΑΝΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟ και την Κυρά του – Την Μαρίνα που ανέλαβαν την εισήγηση παρουσίαζοντας με μαεστρία την ιστορική, λαογραφική, πολιτισμική, ενδυματολογική και μουσικοχορευτική εικόνα της Καρπάθου.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν τα εφηβικά και ενήλικα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου μας. Έγινε αναφορά στο κληρονομικό δίκαιο της Καρπάθου και στα εθιμικά δρώμενα του γάμου στην Έλυμπο της Καρπάθου.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να χορέψουν μαθαίνοντας βιωματικά το τοπικό ύφος από την εξαιρετική Μαρίνα μας και το ήθος της περιοχής μουσικά και χορευτικά, ενώ παράλληλα γινόταν αναφορά στην λαογραφική ερμηνεία και την πολιτισμική σημασία της τελετουργίας των δρωμένων που παρουσιάστηκαν. Στο τέλος παρουσιάστηκαν αυθεντικές τοπικές φορεσιές απ’ την περιοχή την Έλυμπο της Καρπάθου.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαστούνης & Περιχώρων «Η ΑΡΧΑΙΑ ΗΛΙΣ» ευχαριστεί από καρδιάς το υπέροχο ζευγάρι Μαρίνας & Αλέξανδρου ΠΑΝΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΥ με την υπόσχεση «να ξανά ανταμώσουμε»!!!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος