FOLLOW US: facebook twitter

Κόροιβος-Συμφώνησε με Μαρκέλ Σταρκς

Ημερομηνία: 22-12-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

starks

Παίζει ο Μπράουν με ΠΑΟΚ- Γεμάτο το κλειστό τη Δευτέρα

Του Κώστα Πλιάγκου

Ο Κόροιβος συμφώνησε με τον Μαρκέλ Σταρκς και απομένουν τα τυπικά, ώστε ο 25χρονος Αμερικανός πόιντ γκαρντ να αντικαταστήσει τον Κεν Μπράουν στη θέση του βασικού πλέι-μέικερ της ομάδας. Ο Μπράουν, πάντως, σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα και αν δεν προκύψει κάτι μέχρι τη Δευτέρα, θα αγωνιστεί κόντρα στον ΠΑΟΚ (συμμετέχει στις προπονήσεις) και αυτό θα είναι το τελευταίο του παιχνίδι με τη φανέλα του Κοροίβου. Ο Μαρκέλ Σταρκς θα κάνει ντεμπούτο στις 7 Ιανουαρίου στην Πάτρα με τον Προμηθέα. Ο 25χρονος άσος, άρχισε τη σεζόν στη Γερμανία και συγκεκριμένα στη Φρανκφούρτη (αντίπαλος του Άρη στο Champions League), από όπου αποχώρησε όμως, πριν ένα μήνα περίπου, αφού υπήρχαν πολλοί  ξένοι παίκτες στο ρόστερ της γερμανικής ομάδας και κάποιος έπρεπε να θυσιαστεί. Έδωσε τέσσερα  παιχνίδια με την Φρανκφούρτη, σκοράροντας 10,8 πόντους ανά παιχνίδι.

Το who is who του Σταρκς

O Μαρκέλ Στάρκς έχει γεννηθεί στις 21/2/1991 και είναι απόφοιτος του Τζόρτζταουν. Αγωνίζεται στη θέση του πόιντ γκαρντ, έχει ύψος 1.86 και συνδυάζει σκοράρισμα και ασίστ. Τελείωσε το 2014 το κολέγιο με μέσο όρο 17.3 πόντους, έχοντας 41% εντός πεδιάς και 33% στα τρίποντα, 87% στις βολές, 2.3 ριμπάουντ, 4.1 ασίστ, 0.9 κλεψίματα και 2.3 λάθη, σε 37 λεπτά συμμετοχής, κατά μέσο όρο,  αλλά δεν έγινε ντραφτ, αν και συμμετείχε σε σάμερ λιγκ με ομάδες του NBA (Γουίζαρντς, Πίστονς). Το καλοκαίρι του 2014 ήταν στο μεταγραφικό στόχαστρο του ΠΑΟΚ αλλά κατέληξε στην Φερεντίνο (ομάδα Α2 της Ιταλίας), όπου σε 34 παιχνίδια είχε 14,7 πόντους, 4 ασίστ και 2,4 ριμπάουντ. Τον Αύγουστο του 2015 πήγε στη μεγάλη κατηγορία της Αυστραλίας και στους  Cairns Taipans, όπου σε 26 παιχνίδια είχε 12,5 πόντους, 2,3 ασίστ και 2,2 ριμπάουντ. Από το Μάρτιο του 2016  μέχρι και τον Ιούνιο, αγωνίστηκε σε 13 αγώνες στην Α1 της Ιταλίας και συγκεκριμένα στην Κρεμόνα Βανόλι και είχε 8,2 πόντους και 1,9 ασίστ. Πρόκειται για μια πολύ καλή επιλογή από τον Κόροιβο, που έψαχνε έναν παίκτη με τα επιθετικά χαρακτηριστικά του Μπράουν καθώς ο Σταρκς είναι εξίσου γρήγορος στο τρανζίσιον, με καλό σουτ από μέση και μακρινή απόσταση και επιπλέον δημιουργεί για τους συμπαίκτες του. Ο Σταρκς λοιπόν πληροί τις προδιαγραφές που είχαν ορίσει ο Ντίνος Καλαμπάκος και οι βοηθοί του και αναμένεται να ενισχύσει πολύ την περιφέρεια της ομάδας.

Μεγάλο ενδιαφέρον από τον κόσμο

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Κόροιβος προετοιμάζεται εντατικά, χωρίς προβλήματα τραυματισμών, για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ την προσεχή Δευτέρα στο κλειστό της Αμαλιάδας, όπου θέλει τη νίκη για να κάνει σημαντικό βήμα παραμονής. Οι κυανόλευκοι φέρονται πεισμωμένοι από τη βαριά ήττα στο Ρέθυμνο και κόντρα στους Θεσσαλονικείς θέλουν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να επιστρέψουν στις νίκες και να συνεχίσουν να ελπίζουν βάσιμα στην παραμονή. Πάντως,  πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος και χρειάζεται υπομονή και θερμή στήριξη από τους φιλάθλους της Ηλείας  για να φτάσει η ομάδα στη νίκη. Το ενδιαφέρον για την αναμέτρηση της Δευτέρας είναι πολύ μεγάλο και το γεγονός ότι η συγκεκριμένη μέρα (Δευτέρα των Χριστουγέννων) είναι αργία, δεν αποκλείει την πιθανότητα sold out. Άλλωστε, αναμένεται να βρεθούν στο κλειστό της Αμαλιάδας φίλαθλοι απ’ όλη την Ηλεία για να παρακολουθήσουν το μεγάλο αυτό παιχνίδι. Γι’ αυτό όσοι θέλουν να δουν από κοντά τον αγώνα, θα πρέπει να σπεύσουν στα γραφεία του Κοροίβου (με το ΑΜΚΑ τους μαζί) για να προμηθευτούν το εισιτήριό τους.

 

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot