FOLLOW US: facebook twitter

Κυματίζει η Γαλάζια Σημαία στην Κουρούτα

Ημερομηνία: 31-07-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”34508″ img_size=”full”][vc_column_text]Έγινε χθες η τελετή ανάρτησής της

Έστω και καθυστερημένα η ανάρτηση της – ανώτατης επιβράβευσης για μια παραλίας – Γαλάζια ζημαία, έγινε χθες στην παραλία της Κουρούτας. Στο χώρο του δημοτικού κάμπινγκ και παρουσία του δημάρχου Ήλιδας Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, του βουλευτή Ηλείας Γιάννη Κουτσούκου και στελεχών του δήμου, έγινε η ανάρτηση.

Ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος τόνισε πως η Κουρούτα διαθέτει Γαλάζια σημαία επί 22 συνεχή χρόνια και αποτελεί την πιο οργανωμένη παραλία στη Δυτική Ελλάδα. Σχολίασε όμως πως υπάρχουν ελλείψεις στο θέμα της πρόσβασης των ΑμεΑ, για τις οποίες ο δήμος θα προσπαθήσει να καλύψει. «Είμαστε περήφανοι που η θάλασσά μας είναι από τις καλύτερες που κάποιος μπορεί να επιλέξει για να έρθει για μπάνιο». Ωστόσο επισήμανε πως πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα στον τομέα των υποδομών για να γίνει η Κουρούτα κορυφαίος προορισμός, σχολιάζοντας πως αναφέρεται στο δρόμο και στον περιορισμένο αριθμό κλινών στα ξενοδοχεία.

Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Τάκης Ευθυμίου, ανέφερε πως γίνεται ανάρτηση Γαλάζιας Σημαίας αλλά δεν διαθέτει η παραλία της Κουρούτας υποδομές για τα ΑμεΑ. «Δεν ξέρω ποιος φέρει ευθύνη που γίνεται η ανάρτηση της σημαίας χωρίς αυτές τις υποδομές. Ο δήμος; Η Εισαγγελία; Δεν θέλουμε να αμαυρώσουμε μια περιοχή, αλλά να μας αντιμετωπίσουν με αξιοπρέπεια. Ένα sea track δεν είναι μόνο για τους ΑμεΑ, είναι και για τον ηλικιωμένο, για τον άνθρωπο που έχει πάθει κάποιο ατύχημα, είναι για τον τουρίστα που είναι άτομο με αναπηρία. Έχουμε κάνει τις προτάσεις μας να τοποθετηθεί το sea track στην Κουρούτα. Τρία χρόνια πριν, στη δημοτική αρχή της Ήλιδας είχαμε καταθέσει πρόταση που οι αρμόδιοι δεν «έτρεξαν». Ούτε ο δήμος αναλαμβάνει την κίνηση αυτή, όμως θέλουν τη Γαλάζια σημαία» είπε μεταξύ άλλων, ο κ. Ευθυμίου.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κουρούτας Γιώργος Ευθυμίου τόνισε πως η Γαλάζια σημαία αποτελεί μια επιβράβευση στην περιοχή που μπορεί να φέρει περισσότερο κόσμο. Στόχος του συλλόγου είναι να υπάρχει καθαριότητα στην περιοχή, ενώ ο κ. Ευθυμίου ζήτησε να υπάρχει συνεργασία μεταξύ όλων των φορέων και των επαγγελματιών ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα.

Κουτσούκος: Με τροπολογία στο δήμο το κάμπινγκ

Με αφορμή την παρουσία του στην εκδήλωση ο βουλευτής Ηλείας Γιάννης Κουτσούκος αναφέρθηκε στα βήματα που πρέπει να γίνουν για να περάσει το κάμπινγκ στην ιδιοκτησία του δήμου. «Χάρη στις προσπάθειες του δήμου και των οικιστών της Κουρούτας για άλλη μια χρονιά η περιοχή έχει το σήμα κατατεθέν της ποιότητας, τη Γαλάζια σημαία. Την εγγύηση και για τις παρεχόμενες υπηρεσίες και για την ποιότητα των νερών. Εκείνο που έχει σημασία, είναι ότι αυτός εδώ ο χώρος, το κάμπινγκ, δεν ανήκει πια στο δήμο.

Πιστεύω ότι εάν όλοι και εννοώ και οι κοινοβουλευτικοί του νομού, πιέσουμε την Κυβέρνηση, στην επόμενη νομοθετική πρωτοβουλία με την οποία θα παραχωρηθούν ακίνητα στους δήμους όπως έγινε πρόσφατα με δύο νομοθετήματα, στα οποία και κατέθεσα και σχετική τροπολογία το κάμπινγκ μπορεί να περάσει στο δήμο. Έχει αναγνωρίσει η Κυβέρνηση την αξία αυτού του τόπου και τη σημασία που δίνει ο δήμος. Επομένως αν οργανωθούμε και πιέσουμε αποτελεσματικά, του χρόνου η ανάρτηση της Γαλάζιας σημαίας θα γίνει σε έναν ιδιόκτητο χώρο που ο δήμος μπορεί να τον έχει για να τον εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο και για τους ξένους και για τους ντόπιους» είπε χαρακτηριστικά.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot