FOLLOW US: facebook twitter

Κριτικές ταινιών

Ημερομηνία: 07-12-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα

vatomoura

Animation: «Αρκτικά βατόμουρα»

Αρκτικά βατόμουρα. Μία ταινία ρωσικής παραγωγής της Polina MInchenok, η οποία μέσα από ένα πολύ απλό παραμύθι 7’ παραδίδει μαθήματα ζωής. Το μήνυμα που προβάλει παίρνει μορφή μέσα από την φιλία ενός μικρού κοριτσιού και ενός λύκου. Παρόλες τις προκαταλήψεις και τους φόβους των υπολοίπων η μικρούλα μέσα από την αθωότητα της ηλικίας της διακρίνει τον καλό χαρακτήρα του λύκου. Έτσι του δίνει μία ευκαιρία βοηθώντας τον να αλλάξει την πορεία της ζωής του και παρόλες τις δυσκολίες δεν σταματάει να πιστεύει σε αυτόν. Όλοι οι θεατές παρακολουθώντας αυτήν την ταινία μαθαίνουν πως δεν πρέπει να κρίνουμε τα άτομα από την εξωτερική τους εμφάνιση ή να εμπιστευόμαστε απόλυτα την κρίση των άλλων. Ας δίνουμε εύκολα δεύτερες ευκαιρίες και ας προσφέρουμε την βοήθειά μας σε όποιον την χρειάζεται χωρίς ανταλλάγματα.                                                                                                                                Αλεξάνδρα Μπερτσάτου

Μου άρεσε ιδιαίτερα γιατί έχει προσεγγίσει πολύ ωραία το θέμα και επιπλέον έχει περάσει μερικά πολύ ωραία μηνύματα, όπως ότι τα παιδιά προσεγγίζουν τον κόσμο με το δικό τους τρόπο και βλέπουν τα πράγματα πιο ευχάριστα χρησιμοποιώντας τον αυθορμητισμό τους.

Παναγιώτης Λιάβας

mouth-of-hell

«Το στόμα της κόλασης»

Η μικρού μήκους ταινία, διάρκειας 16’, ήταν μία παραγωγή Ινδίας-Ηνωμένου Βασιλείου-Σκωτίας, σε σκηνοθεσία του Samir Mehanovic. Εξιστορεί την περιπέτεια του Ανάντ που κατοικεί στη Ζαρία, ένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη στον κόσμο μαζί με την άρρωστη μητέρα του, η οποία λόγω της οικονομικής δυσχέρειας που πλήττει τη οικογένεια δε διαθέτει χρήματα για θεραπεία. Ήταν μία άκρως συγκινητική ιστορία, που μετέδωσε ένα ηχηρό μήνυμα κυρίως για όλα εκείνα τα παιδία που όχι μόνο, ζώντας στα πρόθυρα της εξαθλίωσης, αναγκάζονται να δουλεύουν αλλά ζουν δίχως κανείς να ενδιαφέρεται για την σωματική και ψυχική υγεία.

Ελένη Αντωνοπούλου

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot