FOLLOW US: facebook twitter

Κοσμοσυρροή χθες στην κεντρική πλατεία Πύργου, στο παραμυθοχώρι και στην αγορά

Ημερομηνία: 19-12-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

agora-pyrgos-paramuthoxori4

Η χθεσινή λιακάδα ευκαιρία για Κυριακάτικη έξοδο

Σύμμαχος της αγοράς του Πύργου που για δεύτερη Κυριακή χθες ήταν ανοιχτή ενόψει Χριστουγέννων, ήταν η ηλιόλουστη μέρα που έδωσε την ευκαιρία στον κόσμο για μια οικογενειακή Κυριακάτικη έξοδο. Έτσι η κεντρική πλατεία του Πύργου και το παραμυθοχώρι προσέλκυσαν πολλά πιτσιρίκια που διασκέδασαν στο καρουζέλ, στο τρενάκι και στα άλλα παχνίδια και φωτογραφήθηκαν στο σπίτι του Άγιου Βασίλη. Τα καφέ της πλατείας και των δικαστηρίων ήταν γεμάτα κόσμο και η αγορά εισέπραξε και αυτή το δικό της μερίδιο. Αρκετοί καταναλωτές βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν τα ψώνια τους, αν και οι περισσότεροι περιορίστηκαν σ3 διερευνητικές ματιές, καθώς η αγοραστική κίνηση θα κορυφωθεί το τελευταίο τριήμερο των Χριστουγέννων.

agora-pyrgos-paramuthoxori6 Οι καταστηματάρχες δεν έδειξαν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι σε συνομιλίες που είχαμε μαζί τους, περίμεναν πολύ περισσότερη κίνηση, ωστόσο η «παγωμένη» αγορά άρχισε δειλά- δειλά να κινείται κυρίως τις πρωινές ώρες. Ο κόσμος περισσότερο απόλαυσε τη λιακάδα και κυρίως συγκεντρώθηκε στην πλατεία όπου η ατμόσφαιρα ήταν γιορτινή, αν και επειδή όλα τα παιχνίδια έχουν αντίτιμο στο παραμυθοχώρι, ήταν αρκετά συγκρατημένος. Το χριστουγεννιάτικο χωριό θα παραμείνει μέχρι και την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου, ενώ μέσα στην εβδομάδα το γραφείο Παιδείας του Δήμου Πύργου σε συνεργασία με τη ΔΗΚΕΠ θα μοιράσουν 8.000 δωρεάν προσκλήσεις για συμμετοχή στα παιχνίδια, στους μαθητές των δημοτικών σχολείων του δήμου.

agora-pyrgos2

Ωστόσο αρκετή κίνηση είχε η αγορά και στον πεζόδρομο της 28ης Οκτωβρίου, στην Ερμού, Γερμανού και Μανωλοπούλου, όπου τα καταστήματα έχουν ντυθεί γιορτινά και μάλιστα υπάρχουν και πολύ καλές τιμές για τους καταναλωτές. Το βέβαιο είναι ότι οι καταναλωτές θα πέσουν μαζεμένοι στην αγορά παραμονή και προπαραμονή Χριστουγέννων, όταν θα έχουν δοθεί συντάξεις, μισθοί και δώρα και θα έχουν μεγαλύτερη οικονομική ευχέρεια να κάνουν τα ψώνια τους.

agora-pyrgos1

agora-pyrgos-paramuthoxori5

Ε.Π


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot