FOLLOW US: facebook twitter

Κορισιάνος: Δύσκολη η συνέχεια των δασικών χαρτών χωρίς προσωπικό

Ημερομηνία: 07-04-2018 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”57179″ img_size=”full”][vc_column_text]Για την πορεία των δασικών χαρτών μετά την συγκρότηση των επιτροπών αντιρρήσεων μίλησε χθες ο διευθυντής δασών Ηλείας Παναγιώτης Κορισιάνος. Το έργο κρίνεται δύσκολο στην συνέχεια των διαδικασιών, χωρίς το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό, σχολίασε ο κ. Κορισιάνος. Οι αιτήσεις είναι πολλές και θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για την εξέτασή τους, αλλά και ακόμα περισσότερος έως ότου εκδοθούν οι τελικές αποφάσεις.

Όπως είπε ο κ. Κορισιάνος, οι επιτροπές αντιρρήσεων έχουν λάβει τις πρώτες αποφάσεις. Οι αιτήσεις έχουν ομαδοποιηθεί ανά δήμο, ενώ προέκυψε και θέμα αμοιβής των μελών των επιτροπών που εργάζονται εκτός ωραρίου. Η εμπλοκή που προέκυψε ξεπεράστηκε και πλέον συνεχίζεται απρόσκοπτα το έργο των επιτροπών.

«Μετά τις αντιρρήσεις, διαδικασία που θεωρώ ότι θα πάρει αρκετό χρόνο και πέραν του καθορισμένου, αρχίζουν τα δύσκολα. Οι εξαγορές για όσες από τις αντιρρήσεις απορριφθούν και οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι να προχωρήσουν στην εξαγορά ή τη χρήση της γεωργικής έκτασης, εκεί θεωρώ ότι θα υπάρξει δυσκολία γιατί το επιστημονικό προσωπικό είναι πάρα πολύ λίγο και φρονούμε ότι πρέπει να γίνουν προσπάθειες να λυθεί το θέμα αυτό που είναι σοβαρό. Κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό να εξυπηρετήσουμε τους πολίτες και πέραν του ωραρίου μας, με προσωπικές θυσίες, αλλά είναι ανθρωπίνως αδύνατο οι περίπου 10.000 φάκελοι που υπάρχουν στις υπηρεσίες μας και στα τρία Δασαρχεία, που θα συγκεντρωθούν στην Διεύθυνσή μας για την τελική εισήγηση και να σταλούν στον συντονιστή για την  έκδοση τίτλων εξαγοράς ή συνέχιση γεωργικής χρήσης. Στο επόμενο διάστημα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες για την πρόσληψη το απαιτούμενο επιστημονικό προσωπικό που θα βοηθήσει στην ολοκλήρωση του τεράστιου αυτού έργου των δασικών χαρτών και να δώσουμε ένα τέλος σε όλη αυτή τη διαδικασία που έρχεται από το παρελθόν και που θα ξεκαθαρίσει την κατάσταση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κορισιάνος για την πορεία εξέλιξης των δασικών χαρτών.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot