FOLLOW US: facebook twitter

Κολυμβητήριο Πύργου: Πανηγύρια δημάρχου για τη χαμένη ευκαιρία

Ημερομηνία: 03-08-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”66023″ img_size=”full”][vc_column_text]Οι προχθεσινές ανακοινώσεις του δημάρχου Πύργου για το κολυμβητήριο προκαλούν οργή και ταυτόχρονα θυμηδία, διότι καταδεικνύουν ότι έχει «κοντή» μνήμη και είναι ανίκανος να προσφέρει πραγματικό έργο στην πόλη.

Αντί να αξιοποιήσει τη μελέτητου έργου «Ενεργειακή Αναβάθμιση Ανοιχτού Κολυμβητηρίου Πύργου», επιλέξιμης δημόσιας δαπάνης 484.300 ευρώ,που βρήκε ενταγμένη στο προηγούμενο ΕΣΠΑ όταν ανέλαβε,προτίμησε να την αγνοήσει, με συνέπεια το έργο να απενταχθεί τον Ιανουάριο του 2015.

Μάλιστα, η μελέτη που είχε στα χέρια του ο δήμαρχος από την πρώτη ημέρα της θητείας του, προέβλεπε τον πλήρη εκσυγχρονισμό του Κολυμβητηρίου Πύργου, με δραστική μείωση του κόστους λειτουργίας μέσω της χρήσης γεωθερμίας και ηλιακής ενέργειας.

Μάταια οι βουλευτές Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησαν με ερωτήσεις τους στη Βουλή το 2015 να αποτρέψουν την απώλεια του έργου και των χρημάτων, αφού ο δήμαρχος αγνόησε ακόμα και την εισήγηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου τον Μάιο του ίδιου έτους να προτείνει το έργο για ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020.

Την ίδια περίοδο ακούσαμε τα «παχιά» λόγια για νέο κολυμβητήριο σε άλλο χώρο, με την επαναφορά μελέτης προ δεκαπενταετίας, μάλλον από εκείνες που άφησαν τον δήμο με 15 εκατ. χρέος το 2006.

Φυσικά, τίποτε δεν έγινε και οι δημότες του Πύργου στερήθηκαν ένα σύγχρονο και λειτουργικό κολυμβητήριο εξαιτίας της ολοφάνερης ανικανότητας του δημάρχου.

Ευτυχώς, την ανικανότητα αυτή αντιλήφθηκε και ο Ηλείος υφυπουργός Παιδείας, Δημήτρης Μπαξεβανάκης, γι’ αυτό και σε συνεργασία με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, ενέταξαν το κολυμβητήριο Πύργου στο ΠΔΕ με χρηματοδότηση 257.000 ευρώ.

Αυτή την απόφαση έρχεται τώρα, άρον άρον, 9 μήνες πριν από τις εκλογές, ο δήμαρχος Πύργου να παρουσιάσει ως έργο δικό του, αφού πρώτα πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων σύγχρονο έργο 484.300 ευρώ. Χαμήλωσε τον πήχυ μήπως και καταφέρει να τον περάσει, «βύθισε» την πόλη στη μιζέρια και την εσωστρέφεια για παραστήσει τον σωτήρα.

Το 2019 η πρωτεύουσα της Ηλείας γυρίζει σελίδα, βγαίνει από το τέλμα και γίνεται πόλη δυναμική και εξωστρεφής. Ο Πύργος αποκτά ξανά κύρος και αίγλη αντάξια της ιστορίας του.

 

Στάθης Καννής

Δικηγόρος,

Υποψήφιος δήμαρχος Πύργου[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot