FOLLOW US: facebook twitter

Κοινός αγιασμός ξανά για Ειδικό Γυμνάσιο με ΕΕΕΕΚ

Ημερομηνία: 13-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

agiasmoi-eeeek

Αιχμές από το Σύλλογο ΑμεΑ «Ήλις» για την παραμονή και συστέγαση του Ειδικού Γυμνασίου με το ΕΕΕΕΚ στα Βυτινέικα

Το πρώτο κουδούνι, για τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ και του Ειδικού Γυμνασίου, χτύπησε χθες, για ακόμα μια χρονιά στο συγκρότημα των λυόμενων αιθουσών στα Βυτινείκα. Ούτε και αυτή τη χρονιά, για την έναρξη τουλάχιστον του σχολικού έτους, δεν κατέστει δυνατή η μεταστέγαση του ειδικού Γυμνασίου σε άλλο κτίριο και οι μαθητές των δυο σχολείων, θα συστεγαστούν στις μικρές αίθουσες με τα χίλια δυο προβλήματα για όσο διάστημα απαιτηθεί έως ότου οι αρμόδιου δώσουν το «πράσινο φως» για τη μεταφορά του σχολείου σε άλλο κατάλληλο κτίριο.

Στο χθεσινό αγιασμό που τέλεσε ο Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος, παρουσία γονέων και εκπροσώπων φορέων, δεν έλειψαν οι διαμαρτυρίες κυρίως από το Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και ΑμεΑ «Ηλις» αναφορικά με την αντιμετώπιση των ατόμων με αναπηρίες από την πολιτεία, εκφράζοντας για πολλοστή φορά την ανάγκη μεταστέγασης του Ειδικού Γυμνασίου σε άλλο χώρο.

agiasmoi-eeeek2

Με την ολοκλήρωση της τελετής του αγιασμού, ο Επίσκοπος Ωλένης, ευχήθηκε για τη νέα σχολική χρονιά στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, τονίζοντας ότι όπως οι αθλητές ασκούνται και ακολουθούν πρόγραμμα με στόχο να πετύχουν έτσι και στο σχολείο πρέπει να δίνουν διαρκώς έναν αγώνα.

agiasmoi-eeeek-mpaxevanakis

Ο βουλευτής Ηλείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης πέρα από τις καθιερωμένες ευχές, επισήμανε ότι δεν είναι ώρα για δηλώσεις τονίζοντας ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας ελπίζουν να έχουν όλους τους απαιτούμενους εκπαιδευτικούς στα σχολεία ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η νέα σχολική χρονιά.

Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν ο Περιφερειακός Σύμβουλος Παναγιώτης Πλατανιάς, τονίζοντας ότι δεν αισθάνεται καθόλου υπερήφανος που ακόμα μια σχολική χρονιά βρίσκει μαθητές και εκπαιδευτικούς σε λυόμενα. «Αποτελεί κατάντημα της κοινωνίας μας και πρέπει όλοι μαζί να λύσουμε το θέμα» είπε.

Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» του Δήμου Πύργου Άβα Βαγγελάτου, ευχήθηκε να επιλυθούν σύντομα τα προβλήματα και όλοι, ανεξαρτήτου πολιτικής τοποθέτησης να βάλουν ένα λιθαράκι ώστε το σχολείο να μεταστεγαστεί σε νέο κτίριο.

agiasmoi-eeeek-papadatos-giannis«Απαράδεκτες συνθήκες»

Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και ΑμεΑ «Ήλις» Γιάννης Παπαδάτος, μίλησε για απαράδεκτη κατάσταση όσον αφορά τη στέγαση των δυο σχολείων και υποστήριξε ότι τα παιδιά τους, δεν φοιτούν απλώς έρχονται σε ένα χώρο φύλαξης… «Τα στέλνουμε για να μορφωθούν, να μάθουν τι είναι αξιοπρέπεια, το καλό και το κακό. Δυστυχώς όμως, σε μια αίθουσα 3Χ3 αδυνατούν 20 μαθητές να πάρουν τις γνώσεις που έχουν ανάγκη. Δε μπορούμε να καταλάβουμε γιατί είναι τόσο δύσκολο να βρουν κατάλληλο κτίριο για τη στέγαση των σχολείων. Γιατί δε συστεγάζουν το Ειδικό Γυμνάσιο στο σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου Μυρτιάς ή του Γυμνασίου Επιταλίου που έχει ελεύθερους χώρους; Οι Δήμοι Ήλιδας και Αρχαίας Ολυμπίας που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον, έχουν χώρους και ο Δήμος Πύργου δεν έχει;» είπε και ευχήθηκε σε όλους μια δημιουργική χρονιά, αρκεί όπως τόνισε να δοθεί λύση στο θέμα της στέγασης.

Χαιρετισμό όμως για τη νέα σχολική χρονιά, απεύθυναν ακόμα, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδριάνα Αγγελακοπούλου, η εκπρόσωπος του ΚΕΔΔΥ Βάσω Καλατζή, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αναγέννηση» Χάρης Μιχαλακόπουλος και οι Διευθύντριες ΕΕΕΕΚ και Ειδικού Γυμνασίου Αγγελική Πετρόγιαννή και Μαρία Δρακοπούλου αντίστοιχα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος