FOLLOW US: facebook twitter

Κοινή πορεία ΠΑΜΕ και ΕΛΜΕ στον Πύργο

Ημερομηνία: 25-11-2016 | Συντάκτης:

pame-elme-poreia

Μικρή συμμετοχή στη χθεσινή απεργία

Μικρή ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στη χθεσινή 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ, το ίδιο και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία ΟΤΕ στον Πύργο και στην οποία συμμετείχαν και μέλη της ΕΛΜΕ Ηλείας.

pame-andrianidis-adonis

Λίγο πριν την έναρξη της πορείας στους δρόμους του Πύργου, κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Αντώνης Ανδριανίδης, μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ηλείας και της Γραμματείας ΠΑΜΕ. Ο κ. Ανδριανίδης, μίλησε για τα αντιλαϊκά αντεργατικά μέτρα που λεηλατούν και καταστρέφουν τη ζωή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων από μια κυβέρνηση που αναπροσδιορίζεται σαν «αριστερή» και που έχει μαζί της όλα τα κόμματα του συστήματος. «Στο στόχαστρο για άλλη μια φορά βρίσκονται νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις με ακόμα μικρότερο μισθό από τα 586 ευρώ μικτά, απελευθέρωση των απολύσεων, κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν μείνει, επέκταση της δουλειάς «λάστιχο», νέες μειώσεις στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές, μείωση του αφορολόγητου ορίου κ.λ.π. Και επειδή ξέρουν ότι σπέρνοντας ανέμους, θα θερίσουν θύελλες, δεν τους φτάνει που έχουν μαζί τους τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό. Θέλουν να επιβάλλουν την απόλυτη σιωπή του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Γι αυτό και φέρνουν νέο νόμο που επιβάλει ακόμα μεγαλύτερους περιορισμούς και απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να γονατίσουμε. Θα τους σταματήσουμε!».

pame-elme-sigedrosi

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας Βασίλης Βασιλειάδης, με δήλωση του αναφέρθηκε στην ασυνεννοησία μεταξύ των κεντρικών συνδικαλιστικών οργανώσεων για τις ημέρες της απεργίας επισημαίνοντας πως τα προβλήματα είναι κοινά και αφορούν όλους. «Δεν είναι θέμα δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα. Οι περικοπές στις συντάξεις, στα Επικουρικά Ταμεία, η μείωση των μισθών, η θέσπιση νέου υπο-κατώτατου μισθού, ο νέος συνδικαλιστικός νόμος που απαιτούν οι δανειστές είναι στοιχεία που αφορούν όλους τους εργαζόμενους και την ελληνική κοινωνία, είτε δουλεύει στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα, είτε είναι αγρότης, ελεύθερος επαγγελματίας ή άνεργος. Έχουμε μια συνέχεια των περσινών μέτρων. Η Τρόικα είναι εδώ για την 2η αξιολόγηση, η οποία απ ότι φαίνεται περιέχει πολύ σκληρά μέτρα. Ακόμα και κάτι να κερδίσει η κυβέρνηση στο χρέος, αυτό θα είναι με το αίμα των εργαζομένων, αφού τα μέτρα που αναμένεται να ζητήσουν θα είναι εκ νέου δρακόντεια. Ας μην ξεχνάμε ότι τα νέα μέτρα έρχονται και προστίθενται στα παλιά, που έχουν ληφθεί από το 2010 και έπειτα. Γι’ αυτό καλούμε τον κόσμο να είναι σε εγρήγορση το επόμενο διάστημα. Είναι η πρώτη απεργιακή κινητοποίηση της φετινής σεζόν, δε θα είναι η μοναδική και πιστεύουμε θα υπάρχουν κορυφώσεις μέσα στη χρονιά, όπως ήταν πέρσι με το ασφαλιστικό και νομίζω ότι 2η φορά δεν πρέπει να αφήσουμε την ευκαιρία – για ουσιαστική αντίδραση και αντίσταση σε αυτά που ετοιμάζουν για εμάς – να πάει χαμένη».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot